Sari la conținut
Prima pagină » Un ghid de nursing apărut în 2019, ajutorul viitorilor asistenţi medicali

Un ghid de nursing apărut în 2019, ajutorul viitorilor asistenţi medicali

Acest ghid de nursing apărut în 2019 se adresează studenţilor la o şcoală de asistenţi medicali, celor care îşi doresc o carieră în domeniu, dar şi asistenţilor care îşi doresc să fie la curent cu noutăţile şi să lucreze ca niște profesionişti.

Rolul unui asistent medical în viaţa pacienţilor este evident. Fiecare instituţie medicală necesită ajutorul unui asistent, iar cei care sunt internaţi sau vin la un spital pentru analize ştiu că asistenţii sunt cei cu care intră în contact cel mai des.

Este o relaţie de încredere profundă între pacient şi asistentul medical, aşa că profesionalismul este necesar. Greşelile nu ies din discuţie. Însă o astfel de carieră implică evoluţie pe toate planurile. De aceea informarea este întotdeauna arma de bază a profesioniştilor şi cea care uşurează, cu fiecare pas, viaţa pacienţilor.

Acest ghid de nursing include noutăţi care merg de la îngrijirea pacienţilor în stare critică până la dezvoltarea profesională a asistenţilor, cu ajutorul capitolelor ce îmbină teoria şi practica.

Noţiunile generale deschid ghidul de nursing scris de Lucreţia Titirica

Sistemul de sănătate înseamnă medici specialişti şi generalişti, dar şi practici de nursing ce au nevoie de informaţii. Fie că vorbim despre tehnici medicale, prevenirea afecţiunilor sau îngrijirea bolnavilor de orice fel, noţiunile generale introduc asistenţii în activitatea de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor, atât timp cât ei au nevoie de  servicii medicale.

Asistenţii medicali vor face cunoştinţă cu noţiuni legate de:

  • asistarea medicului la efectuarea investigaţiilor clinice,
  • realizarea investigaţiilor paraclinice uzuale,
  • programarea pacienţilor pentru analize,
  • intervenţii în situaţii de urgenţă,
  • monitorizări ale stării pacienţilor,
  • administrarea tratamentelor prescrise,
  • completarea documentelor medicale,
  • sterilizarea instrumentelor de lucru.

Toate acestea se pot face doar cu noţiuni de bază bine cunoscute, pe care asistenţii le pot folosi în practica de zi cu zi.

Noţiunile de etică, esenţiale

Potrivit Codului Internaţional de Nursing (ICN), asistenţii medicali au datoria de a dezvolta şi menţine legătura cu pacienţii, familiile lor şi specialiştilor ce furnizează îngrijiri de sănătate. Ei lucrează independent, cât şi în echipă alături de celelalte cadre medicale, dar şi conduc şi coordonează activităţile de îngrijire.

Etica înseamnă un aspect important al meseriei de asistent, aşa că are nevoie să fie tratată chiar şi de studenţi, cât şi de cei care lucrează deja ca asistenţi în clinici private sau de stat.

Teorie şi practică, îmbinate

Perfecţionarea continuă este parte constantă a întregului sistem medical, nu se adresează doar asistenţilor. Însă, la acest capitol, trebuie tratată cu seriozitate şi aprofundată. Prin noţiunile de teorie şi exemplele de practică, subiectele precum diagnosticul, planificarea tratamentului, rezultatele şi intervenţia sunt uşor de înţeles şi pus în aplicare.

În plus, ghidul de nursing din 2019 include şi un dicţionar ce va fi util tuturor asistenţilor care se întâlnesc cu situaţii şi diagnostice noi sau tocmai pun în aplicare un tratament care nu face parte din practica lor uzuală.

Despre autoare

Ghidul de nursing al Lucreţiei Titirica este o lucrare de referinţă în domeniu, deoarece autoarea este cunoscută în domeniul profesiei de asistent medical. Lucreția Titirica a făcut pionierat în nursing şi a susţinut afirmarea şi dezvoltarea acestei profesii.

O bună parte din nursingul modern i se datorează autoarei acestui ghid de nursing. Poţi găsi ghidul online şi, odată ce îl parcurgi, îţi poţi aborda cariera dintr-o nouă perspectivă, cu informaţii aduse la zi şi fiind la curent cu noutăţile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *