Sari la conținut
Prima pagină » Uleiuri de motor utilizate în Europa – Shell Helix 0W30 – 0W40

Uleiuri de motor utilizate în Europa – Shell Helix 0W30 – 0W40

  Pentru motoarele moderne, pot fi utilizate materiale mai agresive, iar dacă mașina este lansată până în 1980, adică o mașină foarte veche, într-adevăr, este mai bine să nu cumperi uleiuri de motor sintetice, ci ulei mineral mai moale. Dacă sunt prezente literele SC, acest lucru înseamnă că materialul este potrivit pentru motorină și benzină și este universal. Astăzi, însă, 7 din 10 mașini în Europa sunt alimentate cu ulei 0W.

  Ulei motor 0W20

  Multe motoare moderne au mici goluri între piesele proiectate, pentru a putea rula la turații mari. Printre lubrifianți se află și uleiul de motor 0W20, ale cărui caracteristici arată că este ideal pentru utilizarea în timpul iernii. Dacă motorul este modern, un astfel de ulei poate fi utilizat pentru întregul sezon, și înainte de a-l turna, trebuie să te familiarizezi cu cerințele mașinii tale. Acest tip de ulei facilitează pornirea motorului, ajută la reducerea frecării dintre piese, reduce consumul de combustibil, deoarece îi este mai ușor să interacționeze cu piesele mașinii și nu redă o masă densă.

  Uleiul de motor Shell Helix 0W20 este adesea utilizat pentru mașinile japoneze moderne. Permite utilizarea sa  atât vara, cât și la temperaturi de până la -40 grade. Uleiul 0W20 este cel mai stabil chiar și la temperaturi ridicate, deci poate fi utilizat universal în orice moment al anului. Cu toate acestea, dacă locuiești într-un climat relativ cald, iar temperatura vara depășește +20 de grade, atunci lubrifiantul este mai bine să fie schimbat vara. De aceea, acest tip de ulei este foarte popular în regiunile nordice ale țării, acestea putând fi utilizate pe tot parcursul  anului.

  Uleiurile sintetice cu vâscozitate redusă sunt utilizate nu numai de motoarele japoneze moderne, ci și de unele chinezești și în plus, sunt utilizate pentru motoare noi Volvo, Land Rover etc. Cu toate acestea, dacă cartea auto sugerează că este necesar să se utilizezi un ulei standard, a cărui vâscozitate este mai mare, este necesar să se aplice produse mai groase.

  Ulei de motor 0W40 sintetic

  Uleiul de motor 0W40 are anumite caracteristici tehnice. Este considerat un lubrifiant de sezon, dar în climă caldă, temperaturile putând ajunge chiar și la +50 de grade. Pentru o performanță optimă a motorului și protecția vâscozității, temperatura nu ar trebui să fie mai mare de +40 de grade C vara și sub -40 de grade C iarna, astfel încât, uleiul sintetic este utilizat mai des dacă mașina este condusă în condiții de iarnă dure. Uleiurile de acest tip pot fi universale sau produse exclusiv pentru autovehiculele diesel sau pe benzină. Marcajul corespunzător se află pe ambalaj. Este un ulei universal și este potrivit pentru multe mărci de mașini. Are proprietăți de protecție ridicate, curăță cu atenție motorul de produse combustibile, așchii metalice, alte elemente externe care pot reduce durata de viață a motorului.

  Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *