Sari la conținut
Prima pagină » Uite câteva lucruri pe care le poți face pentru viitoarea ta carieră

Uite câteva lucruri pe care le poți face pentru viitoarea ta carieră

De multe ori lăsăm pe mâine ce putem face azi și ignorăm lucruri esențiale pe care le putem face pentru carieră. Uneori amânăm, alteori ne amăgim că de luni și până la urmă lăsăm să se pună praful pe visele noastre. La un moment dat, după câțiva ani ne trezim și vedem cum alții au avansat, și-au deschis afaceri proprii sau pur și simplu se simt confortabil cu direcția pe care au ales-o în carieră.

Uite câteva recomandări pentru cariera pe care ți-o doreșți!

 1. Cunoaște-ți SUPER-PUTEREA! Care e lucrul în care excelezi și pe deasupra îl și faci cu cea mai mare plăcere? Pentru ce anume primești cel mai des cuvinte de laudă și aprecieri.
 2. Cunoaște-ți cel mai mare punct slab al tău. Așa vei știi cum să lucrezi cu alți oameni care să facă acel lucru la care nu te pricepi cel mai bine și vei avea mai mult timp să te ocupi de ceea ce te pasionează cu adevărat.
 3. Învață să delegi sarcini. Greu, nu? Mai ales pentru cei care sunt obișnuiți să dețină controlul la orice pas.
 4. Fă ceva de care să fii SUPER mândru.
 5. Fă ceva care te sperie îngrozitor! Fii speaker la o conferință, cere mărirea de salariu pe care o tot vânezi de un an, schimbă-ți job-ul, învață chineză, orice crezi că îți va fi necesar la un moment dat în carieră.
 6. Simte-te confortabil să primești feedback. Acceptă părerile celorlalți și pune în aplicare mai ales ceea ce ți se pare util pentru atingerea obiectivelor tale.
 7. Simte-te confortabil să dai feedback. E greu să îți spui părerea cu atât mai mult când sunt lucruri care nu merg prea bine. Nu uită niciodată să fii diplomat!
 8. Învață să spui NU. A înceta să preiei toate sarcinile pe care ți le dau alții înseamnă în primul rând mai mult timp pentru ceea ce e cu adevărat important în muncă ta.
 9. Șlefuiește-ți prezența din mediul online. Pozele cu pisici, selfie-urile deplasate sau statusurile colorate nu fac decât să îți contureze o altă imagine decât cea pe care încerci să o construiești zilnic la job.
 10. Învață cum să (te) promovezi în față altor persoane. A vorbi cu ușurință despre ține sau despre un anumit produs necesită multă muncă în spate. Azi poți începe cu un pas mic! Care să fie?
 11. Află care îți e doză necesară de somn și ține-te de cuvânt. Știai doar că odihnă și randamentul fac casă bună împreună!?
 12. Creează-ți un plan de urgență pentru carieră ta. Dacă de mâine nu ai mai avea job-ul asta, ce alternative ar fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *