Sari la conținut
Prima pagină » Tratamentele asistate laser – “noua stomatologie” care câștigă teren (P)

Tratamentele asistate laser – “noua stomatologie” care câștigă teren (P)

Știați că, astăzi, implanturile dentare sunt atât de rezistente, încât, dacă încercăm să le tăiem, ies scântei?

Când vine vorba de tratamentele stomatologice, tehnologia a avansat atât de mult încât, de exemplu, utilizarea laserului este obligatorie pentru a avea cele mai bune rezultate. Indiferent dacă vorbim de copii sau adulți, laserul vine la pachet cu o mulțime de beneficii precum ar fi faptul că medicul poate îndepărta țesuturile afectate și poate interveni asupra gingiilor (sau țesuturilor moi), prin proceduri care oferă confort, rapiditate, siguranță și, mai ales, minimizează sângerarea și accelerează vindecarea.

“Laserul aduce noi niveluri de performanță și confort când vine vorba de pacienți și de nevoile sau temerile lor. Cu ajutorul acestuia, teama de dentist poate fi diminuată, dacă nu chiar eradicată. Tratamentele asistate laser, tratamentele endodontice la microscop și ozonoterapie pentru tratarea cariilor sau au gingivitei și parodontitei, oferă, pe lângă protecție ridicată, eficientă și precizie ridicată. ” ne povestește dr. Munteanu, medic coordonator de tratament la Clinicile Cris Smile din București.

Tratamentele asistate laser

În ceea ce privește serviciile de stomatologie copii sector 6, Dr. Cristina Munteanu ne asigură cu privire la cât de bine răspund copiii la terapia cu laser:

“Ca bonus, o observație personală – copiii sunt fascinați de tehnologie, devin curioși și își doresc să stea pe scăunel și să vadă cum medicul se lupta cu cariile monstruoase că să putem zâmbi fericiți.

E o diferența între un fascicul de lumina colorat că o sabie jedi și zgomotul frezei…Ne bucurăm că picii care vin la noi acceptă organic astfel de tratamente.”

Beneficiile stomatologiei asistate laser sunt:

  • Vindecare mai rapidă – de exemplu, în jurul bracketurilor aparatului dentar, dacă porți, se pot forma leziuni orale care sunt extrem de dureroase. Laserul poate desensibiliza zona afectată în același timp accelerând întreg procesul de vindecare.
  • Poziționare mai precisă – prin intermediul laserului se pot scurta inserțiile musculare dintre gingii și buze care afectează de obicei poziția dinților. Laserul oferă precizie, astfel încât țesuturile adiacente vor rămâne intacte.
  • Remodelarea gingiilor – acest proces se numește gingivoplastie sau gingivectomie și îmbunătățește aspectul estetic aferent dinților frontali. Laserul poate uniformiza înălțimea gingiilor pentru un aspect mai atrăgător. De asemenea, când dinții sunt acoperiți de gingie în exces, iar aparatul dentar nu se poate fixa, laserul poate înlătura surplusul de gingie scurtând astfel timpul de tratament.
  • Igienă mai bună – în cazul unei igiene incorecte, gingia acoperă o parte din suprafața dinților ceea ce face curățarea dinților mai dificilă. Medicul stomatolog poate îndepărta gingia folosind laserul pentru ca dinții să fie curățați corespunzător.
  • Reducerea durerii – laserul este deseori folosit pentru a stabiliza membrana nervilor și a scădea transmiterea durerii. Mai poate fi folosit la restaurarea minimală a dinților permanenți sau în cazul dinților de lapte.
  • Adulții care sunt interesați de albire dinti cu laser vor primi o veste bună: laserul are aplicații și aici. Totul se face mai ușor, mai rapid și pe o durată mai lungă de timp. Albirea dinților este un procedeu care ține de estetică, nu de funcționalitate. De aceea, înainte să mergem la albire trebuie să ne asigurăm că dantura nu prezintă probleme de tipul cariilor sau mobilității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *