Sari la conținut
Prima pagină » Theodora Tenpenny si tabloul pierdut de Laura Marx Fitzgerald

Theodora Tenpenny si tabloul pierdut de Laura Marx Fitzgerald

Înainte de a muri, bunicul Jack îi lasă Theodorei, pe lângă o mamă nebună, o casa de întreținut și o groază de datorii de plătit, o adevărată comoară ce stă ascunsă în atelierul său de pictură sub un ou. Copleșită de griji dar și cu o curiozitate imensă Theo încearcă din răsputeri să-și dea seama care este comoara de care vorbea bunicul său.

Misterul pare să fie rezolvat când, din greșeală varsă diluant peste tabloul preferat al bunicului și descperă sub pictura propriu-zisă o altă pictură renascentistă, care valorează o avere. Datorită acestei descoperiri Theo pornește în aventura vieții ei și așa o cunoaște pe Bodhi, care îi va deveni în scurt timp prietenă și confidentă.

Pe lângă banii la care visează cele două fetițe că îi vor primi când vor descoperi autenticitatea tabloului, acest obiect valoros le vâră și în diverse încurcături, cunoscând treptat oameni ce își vor dori cu orice preț să pună mâna pe acest tablou.

Pe lângă valoarea materială, tabloul are și o altă menire: îi arată Theodorei lucruri neștiute despre viața trecută a bunicului său. Nu doar că iubea arta și o și picta, dar a luptat cu prețul vieții sale pentru operele de artă din lumea întreagă. Avea misiunea de a salva marile creații din mâinile naziștilor. Oare acela să fi fost unul dintre tablouri? A fost bunicul Theodorei un hoț și un erou în același timp? De multe ori s-a luptat Theo cu acest gând. Și cu cât descoperea mai multe lucruri despre trecutul bunicului său, cu atât acest gând devenea mai mult o realitate.

În disperarea ei de a afla ce este defapt cu acel tablou, va întâlni mulți oameni care o vor duce pe calea cea bună și care îi vor deveni prieteni și confidenți. Ea află că acest tablou îi aparține defapt unei persoane pe nume Anna Trenczer, nepoata unui bun prieten de-al bunicului său. Va putea ea să găsească această persoană care probabil este moartă deja?

Singurele persoane care îi vor pune bețe în roate sunt Madame Dumont, care o amenință cu poliția dacă mama sa nu își plătește datoriile pe care le are la magazinul său de ceaiuri și domnul Lyndon care vrea cu orice preț să pună mâna pe opera de artă, obțin chiar un ordin de percheziție a locuinței.

Tabloul, însă va fi cel care o va scăpa pe Theodora atât de datorii cât și de Lyndon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *