Sari la conținut
Prima pagină » Suplimente alimentare si comprimate naturiste de la Esteto

Suplimente alimentare si comprimate naturiste de la Esteto

  Deseori auzim despre suplimente alimentare, insa nu prea stim ce sunt. Cu atat mai mult cand li se adauga si insusirea de naturiste.

  Deci ce sunt suplimentele alimentare?

  Suplimentele alimentare sunt preparate sub forme farmaceutice diferite (capsule, comprimate, solutii) ce contin in principal vitamine, micro si macroelemente, extracte din plante, aminoacizi, fibre, etc si care vin in completarea alimentatiei zilnice pentru a asigura un echilibru nutritional. Ele nu trebuie sa inlocuiasca o alimentatie completa, un regim alimentar echilibrat, o igiena alimentara sau exercitiile fizice necesare unei bune functionari a organismului.

  Consumul suplimentelor alimentare este recomandat atunci cand nu reusim sa acoperim necesarul zilnic din alimentatie. Este indicat sa efectuam periodic un control medical si sa administram suplimente la recomandarea unui specialist (medic sau farmacist), sa nu ne tratam „dupa ureche” deoarece suplimentele alimentare pot interactiona cu medicatia alopata sau, administrate incorect, pot duce la aparitia unor efecte secundare nedorite. In functie de varsta, starea de sanatate, simptomele asociate si rezultatele analizelor, specialistul ne poate recomanda formula potrivita, necesara completarii deficientelor din organismul nostru. Suplimentele alimentare pot fi administrate in cazul unui aport insuficient de vitamine, minerale, in unele boli acute (stare gripala) sau cronice (afectiuni osteo-articulare), diete, in cazul sportivilor, in sarcina si alaptare, etc.

  Spre deosebire de medicatia alopata ce prezinta actiune imediata, in cazul suplimentelor alimentare este necesara o perioada mai lunga de timp in urma careia sa putem observa aparitia unor efecte. Atat modul de administrare, cat si perioada administrarii unui supliment alimentar, trebuie sa fie conforme recomandarilor specialistului. In functie de necesitatile organismului, simptomele asociate si raspunsul la tratament, perioada variaza de la un pacient la altul, varsta si greutatea fiind de asemenea factori importanti ce trebuie luati in considerare, astfel ca suplimentele alimentare pot fi recomandate pe perioade de cateva saptamani, pana la 3, maximum 6 luni de tratament, cu posibilitatea reluarii dupa o perioada de pauza. Esteto.ro ofera o gama de suplimente alimentare ce includ comprimate precum magneziu, calciu, zinc, uleiuri necesare si tincturi. Magneziul este un mineral gasit in pamant, mare, plante, animale si oameni. Aproximativ 60% din magneziul din corpul tau se gaseste in os, in timp ce restul se afla in muschi, tesuturi moi si fluide, inclusiv sange. De fapt, fiecare celula din corpul tau o contine si are nevoie de ea pentru a functiona.

  Unul dintre rolurile principale ale magneziului este acela de a actiona ca un cofactor sau o molecula de ajutor in reactiile biochimice efectuate continuu de catre enzime. De fapt, este implicat in mai mult de 600 de reactii in corpul tau, inclusiv :

  • Crearea de energie: ajuta la transformarea alimentelor in energie.
  • Formarea proteinelor: ajuta la crearea de noi proteine din aminoacizi.
  • Intretinerea genelor: ajuta la crearea si repararea ADN si ARN.
  • Miscari musculare: face parte din contractia si relaxarea muschilor.
  • Reglarea sistemului nervos: ajuta la reglarea neurotransmitatorilor, care trimit mesaje prin creier si sistemul nervos.

  Categoria de alimente, comprimate si tincturi de la Esteto sunt eficiente, avantajoase financiar si usor de administrat!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *