Sari la conținut
Prima pagină » Sfaturi despre îngrijirea părului

Sfaturi despre îngrijirea părului

  Părul este una dintre cele mai frumoase trăsături ale unei femei, iar un păr frumos și sănătos întotdeauna atrage. Însă poluarea, alimentele pe care le consumăm și produsele de styling îl pot deteriora și îl pot face să arate uscat și degradat. Totuși, dacă urmăm anumite reguli și avem multă grijă de podoaba noastră capilară, putem avea un păr senzual și feminin.

  Noi, femeile, avem câteva obiceiuri care aduc numai dezavantaje părului nostru, așa că ar trebui să scăpăm de ele.

  îngrijirea părului

  Pentru a evita căderea părului trebuie să dormim pe o pernă de mătase sau satin. Pentru că acestea sunt foarte alunecoase, nu se creează fricțiune în timpul somnului care poate duce la ruperea și deteriorarea părului.

  Un alt lucru care ajută la păstrarea unui păr sănătos este evitarea frecatului cu prosopul după ce ne-am spălat părul. Mai ales când este ud, părul nostru este foarte fragil și ușor de rupt. Mai mult, atunci când este ud părul nu trebuie sub nicio formă pieptănat.

  Nu uitați că părul nu trebuie spălat în mod excesiv și este recomandat să folosiți mereu produse blânde, naturale. Atunci când va spălați părul nu lăsați apa foarte fierbinte, ci călduță. La final, o clătire cu apă cât se poate de rece închide porii și face bine firului de păr.

  Lăsați părul liber cât mai des, fără a folosi tot felul de clame și elastice. Chiar dacă acestea sunt drăguțe și arată interesant, ele traumatizeaza local părul și fac să fie mult mai casant. Prindeți-l lejer sau folosiți eșarfe din materiale naturale.

  Evitați cât mai mult uneltele și produsele de aranjare a părului. Încercați să lăsați părul să se usuce natural și să îl îndreptați/ ondulați. Spre exemplu: bigudiuri, periat, mai degrabă decât placa sau ondulatorul, care îl degradează prin excesul termic.

  Folosiți balsam după fiecare spălare și măcar o dată pe săptămână uleiuri sau măști naturale pentru păr ( măști cu ou, miere, ulei de măsline ) – puteți găși în propria bucătărie tot ce vă trebuie pentru a avea un par sănătos.

  Tundeți-vă vârfurile la 6 luni și nu uitați pălăria, eșarfa și spray-ul pentru protecție solară atunci când ieșiți din casă.

  Articol trimis de Sabrina

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *