Sari la conținut
Prima pagină » Sfaturi de productivitate pentru freelanceri

Sfaturi de productivitate pentru freelanceri

  Ca freelancer tu esti insarcinat cu distribuirea task-urilor si decizi la ce proiecte vrei sa lucrezi intr-o anumita zi. Tocmai din acest motiv, ai nevoie de un program bine stabilit pentru a reusi sa termini toate proiectele la deadline. In continuare vom vorbi despre sfaturi de productivitate pentru freelanceri care te vor ajuta sa iti faci munca mai repede si mai usor.

  Prioritizeaza task-urile

  Poate ca pare ceva simplu, dar majoritatea oamenilor trec peste acest pas si ajung sa lucreze pentru proiecte care au deadline peste 1 luna in loc de proiecte care au deadline in cateva zile.

  Fa un program si tine-te de el

  Cel mai simplu este sa iti faci un calendar pe intreaga durata a proiectului si sa te tii de el. Astfel stii ca ai dedicat numarul de ore necesare fiecarui proiect pentru a face performanta.

  Raspunde la mailuri doar intr-un interval anume

  Daca raspunzi la mailuri de fiecare data cand le primesti vei constata ca productivitatea ta scade considerabil deoarece este greu sa tot incepi acelasi text, design, etc. dupa fiecare mail. Solutia este sa ai o ora sau doua dedicate pe zi in care sa raspunzi la mailuri si in restul timpului te poti ocupa linistit de proiecte.

  Organizeaza-te

  Despre program, mailuri si prioritizare am vorbit mai sus, dar organizarea tine de mai multi factori printre care si necesitatea de a tine un jurnal al schimbarilor pe care le-ai facut la un site sau design in cazul in care esti programator sau designer, dar cu siguranta astfel de jurnale se pot tine pentru mai multe meserii. La ce ajuta? Ei bine, ajuta la urmarirea procesului si astfel poti vedea si gradul de productivitate de care dai dovada pe un anumit proiect.

  Incepe cu task-urile mici

  Pentru a realiza marimea unui proiect indicat este sa incepi cu task-urile mici pentru a scapa de ele si a te familizariza cu acel proiect. Apoi urmeaza etapa de rezolvare a task-urilor importante din proiect, retusuri finale si trimiterea catre client. Este o metoda care da randament in randul multor freelanceri, dar nu se aplica tuturor asa ca testati.

  Ia pauze

  Daca lucrezi 7 ore pe zi cu pauze regulate vei fi mult mai productiv decat daca lucrezi 9 ore in continuu deoarece creierul tau nu va avea timp sa se odihneasca si odata ce devi obosit, viteza ta de munca va scadea considerabil.

  Fii in competitie cu tine

  Nu te compara cu altii, dar fii intotdeauna in competitie cu tine si cauta metode prin care poti rezolva task-urile mai repede avand aceleasi performante, dar cauta si metode prin care poti creste calitatea serviciilor prestate.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *