Sari la conținut
Prima pagină » Recomandare de carte: Alegerea – Kiera Cass

Recomandare de carte: Alegerea – Kiera Cass

  Aparent, Alegerea este o carte destul de stufoasă dar acțiunea ei este atât de cuprinzătoare încât nici nu îți dai seama când treci de la un capitol la altul. Am terminat cartea într-o singură zi; pur și simplu nu o puteam lăsa din mână.

  America ( sau Mer așa cum îi zicea bărbatul iubit ) s-a născut în ținutul Illea, un ținut care era împărțit pe caste. Ea făcea parte din casta numărul 5, ceea ce însemna că familia ei era poziționată undeva la mijlocul societății, fiind în întregime o familie de artiști.

  Nu o duceau atât de bine din punct de vedere financiar dar toate acestea lucruri puteau fi schimbate dacă America participa la Alegere: prințul Maxton își căuta prințesa. Era o șansă unică pentru fiecare fată din ținut să crească în societate dar pentru America era o povară. Ea era îndrăgostită de Aspen, un tip din castașase. Știa că relația lor încălca orice lege dar nu îi păsa, era dispusă să lupte pentru el.

  Dar Aspen pur și simplu o imploră să participe la Alegere pentru a nu se simți vinovat dar și pentru că era conștient că nu ar avea cum să îi ofere un trai decent. Plină de îndoieli dar și vrănd să-i facă pe plac celui pe care îl iubea dar și mamei ei, se înscrie la Alegeri, convinsă fiind că din miile de fete ea oricum nu ar avea nici o șansă. Mare îi este mirarea când află că a câștigat. Exact în seara dinaintea plecării la palat, Aspen îi cere să se despartă de el. Cu inima frântă, umilită, America acceptă acest lucru; motiv pentru care dorește să rămână la palat cât mai mult timp posibil.

  Ajungând acolo și cunoscându-l pe Maxton, își dă seama că nu este prințul acela snob pe care îl vedea în fiecare vineri la Actualități. Se apropie de el și în cel mai scurt timp cei doi devin prieteni foarte apropiati, lucru ce stărnește invidia celorlalte 34 de participante. Maxton simte ceva mai mult pentru ea și se pare că America îi împărtășește sentimentele deși îi spune că încă suferă după iubitul de acasă.

  Exact atunci când par să formeze o pereche, situația se schimbă la palat: Aspen apare ca și soldat al gărzii oficiale și este pus în slujba lui Mer.

  O situație dificilă pentru că acum ea va avea de ales între cei doi și va trebui să analizeze foarte bine lucrurile. Cu cine va rămâne America? Cât de mult s-a schimbat Aspen? Aflați citind cartea!

  E o carte captivantă, cu personaje simple dar cu emoții și trăiri complexe. O carte pe care o recomand tuturor căci este numai bună de luat cu voi duminica la piscină.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *