Sari la conținut
Prima pagină » Protejeaza caseta de directie pentru a putea conduce in siguranta

Protejeaza caseta de directie pentru a putea conduce in siguranta

  Utilizarea unui autovehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic poate produce o adevarata tragedie. Pentru ca nici un proprietar de autovehicul nu isi doreste sa fie autorul unor situatii soldate cu victime umane este necesar ca autovehiculul utilizat sa fie pastrat in cele mai bune conditii. Acest lucru este posibil doar in cazul in care autoturismul este utilizat in mod corespunzator. De asemenea, realizarea reviziilor tehnice periodice este o alta solutie care trebuie implementata pentru a putea conduce un autovehicul perfect functional.

  Caseta de directie este una dintre cele mai importante componente

  Un autovehicul este compus din mai multe sisteme, fiecare dintre acestea avand un anumit grad de importanta in buna functionare a autoturismului. Sistemul de directie este unul dintre sistemele fara de care o masina nu poate functiona.

  Prin intermediul acestui sistem se asigura pastrarea directiei de mers in timpul deplasarii cu ajutorul autoturismului. Pentru ca acesta sa poata merge in linie dreapta este necesar ca piesele aflate in componenta sistemului de directie sa fie in cea mai buna stare din punct de vedere tehnic. Dintre acestea, caseta de directie este cea mai importanta piesa aflata in componenta sistemului de directie.

  Aceasta are rolul de a transmite si de a amplifica forta exercitata asupra volanului in timpul condusului. Forta este transmisa rotilor directoare care au menirea de a pune masina in miscare. Defectarea casetei de directie face ca volanul sa nu mai poata fi rotit cu usurinta iar comenzile transmise rotilor directoare sa nu mai fie precise. Lipsa preciziei rotilor directoare poate conduce la situatii rutiere neplacute motiv pentru care trebuie rezolvata de urgenta lipsa preciziei in ceea ce priveste directia de deplasare.

  Ca oricare alta componenta auto si caseta de directie este o componenta care din cauza rulajului se deterioreaza. Deteriorarea casetei de directie nu inseamna ca aceasta trebuie inlocuita cu una noua ci ca trebuie apelat la serviciul de reconditionare caseta directie. Apeland la un astfel de serviciu scapi de plata unei sume mari de bani pentru achizitionarea unei noi casete de directie.

  5 simptome care te anunta ca trebuie sa reconditionezi caseta de directie

  Exista anumite simptome care daca nu sunt ignorate transmit faptul ca este necesar ca sistemul de directie sa intre in revizie pentru a putea prelungi durata de utilizare a acestuia. 5 dintre aceste simptome sunt urmatoarele:

  • Aparitia zgomotelor in timpul virajelor. Acesta este cel mai popular simptom care anunta ca este necesara revizia tehnica a casetei de directie.
  • Aparitia scurgerilor de lichid.
  • Volanul nu mai ofera un nivel extrem de ridicat de precizie.
  • Masina nu se mai deplaseaza in linie dreapta chiar daca volanul transmite aceasta comanda catre rotile directoare.
  • Aparitia uzurii neuniforme a anvelopelor rotilor din fata.

  Concluzii

  Caseta de directie este o componenta foarte importanta pentru orice masina motiv pentru care aceasta trebuie sa fie mentinuta in cea mai buna stare din punct de vedere tehnic. Pentru a se putea intampla acest lucru este necesar ca periodic sistemul de directie sa fie verificat de catre o echipa de specialisti din cadrul unui service auto profesionist. De asemenea, este necesara apelarea la serviciul de reconditionare ori de cate ori apar semne care transmit faptul ca, caseta de directie incepe sa se uzeze.

  Unde gasesti un service pentru reconditionarea casetei de directie?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *