Sari la conținut
Prima pagină » Prezentare PowerPoint pentru susținerea unui proiect – da sau nu

Prezentare PowerPoint pentru susținerea unui proiect – da sau nu

  Te-ai gândit vreodată dacă o prezentare PowerPoint este un must atunci când prezinți un proiect sau aceasta poate să lipsească?

  Ei bine, eu da și am ajuns la concluzia că o astfel de prezentare nu ar trebui să lipsească niciodată pentru că te poate ajuta să exprimi mai bine ceea ce vrei să ajungă la public, iar în cazul în care spui informații valoroase pe care cei din fața ta ar trebui să le ia cu ei acasă, o soluție foarte simplă ar fi să le trimiți prezentarea prin mail.

  Bineînțeles, există și alternative pentru astfel de prezentări. Cele mai populare fiind cele Prezi, dar și clipurile de pe YouTube sau rulate de pe un stick. Ideea care stă la baza afirmației mele conform căreia o prezentare nu trebuie să lipsească atunci când prezinți un proiect se referă la orice tip de suport video/audio/foto/text care poate să-ți întărească afirmațiile și să te ajute să-ți expui punctul de vedere cât mai clar.

  PowerPoint pentru susținerea unui proiect

  Important de reținut este faptul că deși aceasta nu trebuie să lipsească, nu trebuie să pui succesul discursului tău pe seama ei. Accidente se mai întâmplă și te poți trezi că proiectorul sau laptopul nu funcționează și rămâi fără suport vizual. Ce faci în cazul acesta? Te adaptezi și ai grijă ca înainte să urci pe scenă în fața publicului să știi exact ce vrei să zici, nu să te bazezi pe slide-uri.

  Un sfat pentru cazul nefericit în care prezentarea s-ar putea să nu funcționeze este să ai la tine întotdeauna niște notițe scrise pe foi mici (asemenea cărților de joc) în care să scrii punctele pe care vrei să le urmezi în prezentare. În acest mod vei mai scăpa de emoții și nu vei pierde șirul ideilor. De asemenea, vei știi exact ce urmează să zici și nu are rost să te panichezi că poate ai zis sau nu ai zis ceva.

  În concluzie, opinia mea este că o prezentare de tip vizual este întotdeauna binevenită, ba chiar recomandată de fiecare dată când ai de susținut un discurs.

  Articol trimis de Marius.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *