Sari la conținut
Prima pagină » Păreri despre serialul 13 Reasons Why

Păreri despre serialul 13 Reasons Why

  13 Reasons Why prezintă o poveste tulburătoare despre dragoste, bullying şi sinucidere. La scurt timp după moartea Hannei, Clay (tipul care era îndrăgostit nebuneşte de ea) primeşte acasă o cutie plină cu casete audio.

  În număr de 13, fiecare dintre ele ne arată unul dintre motivele pentru care Hannah a ales să îşi pună capăt zilelor. Create sub forma unei scrisori de adio, cele 13 părţi audio pe care Hannah le-a înregistrat înainte să moară vin ca nişte bucăţi de puzzle care formează la final o viziune de ansamblu asupra problemlor unui licean.

  Serialul este împărţit, aşa cum era de aşteptat, în 13 părţi. Fiecare episod prezintă pe rând câte un alt capitol din viaţa pe care o ducea Hannah. Firele narative prezent şi trecut se întrepătrund ca să ne ajute să descifrăm misterul care pluteşte în jurul poveştii.

  Dacă Hannah este cea care conturează povestea din trecut, Clay este personajul principal al prezentului care, odată cu noi, încearcă să afle mai multe detalii despre cum el, cel care a iubit-o atât de mult, poartă parte din vină.

  Povestea te prinde încă de la început. Deşi prezintă o dramă a adolescenţilor, vrei să afli din ce în ce mai mult care sunt problemele cu care se confruntă ei şi până unde ajunge presiunea socială care este pusă asupra lor.

  Ce mi s-a părut interesant a fost să văd felul în care au ales personajele să îşi rezolve problemele. M-a fascinat să văd cum au interacţionat ei cu adulţii din viaţa lor şi cred că exploatarea acestui subiect este una importantă. Cred că te ajută să vezi din afară toată situaţia asta şi să îţi regândeşti puţin toate interacţiunile pe care le ai tu cu oamenii mari.

  Deşi s-a vorbit despre romantizarea suicidului în acest serial, nu mi se pare că s-a pus vreodată problema îndemnului spre a-ţi pune capăt zilelor. Ceea ce este important, din punctul meu de vedere, este să înţelegi că oamenii sunt vulnerabili şi nu-i ok să îţi baţi joc de sentimentele şi emoţiile lor.

  Articol trimis de Andreea.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *