Sari la conținut
Prima pagină » Motive sa citesti carti de fictiune

Motive sa citesti carti de fictiune

Se spune ca fictiune citesti doar din placere si daca ai nevoie sa te dezvolti sau sa inveti ceva trebuie sa citesti carti de dezvoltare personala sau despre subiectul despre care vrei sa afli mai multe. Lucrurile nu stau chiar asa si cartile de fictiune au locul lor in dezvoltarea personala si in continuare vorbim despre principalele motive pentru care ar trebui sa citesti si acest gen.

Dezvolta gandirea creativa

Gandirea creativa este foarte importanta in contextul social actual si cartile de fictiune te va ajuta sa dezvolti acest tip de gandire. Urmaresti o serie de povesti prin paginile pe care le citesti incat vei vedea ca poti sa creezi si tu astfel de scenarii. Daca lucrezi in advertising, copywriting sau vreo industrie asemanatoare este un skill fara de care nu te vei putea diferentia de concurenta.

Dezvolta vocabularul

Partea cu dezvoltarea vocabularului este valabila in cazul oricarei carti citite, dar fiecare stil vine cu idei si cuvinte noi asa ca daca vrei ca vocabularul tau sa posede cuvinte din domenii variate, trebuie sa adaugi si cartile de fictiune in lista ta de citit.

Fac timpul sa treaca mai repede

Spre deosebire de cartile tehnice unde stai si analizezi cele spuse si adesea cititul se transforma inr-o ora de educatie, cartile de fictiune te atrag in povestea lor si fac timpul sa traca mai repede. Fapt ce le face perfecte pentru a fi citite cand stai in aglomeratie in mijloacele de transport in comun sau in taxi.

Dezvoltare personala

Da, chiar si cartile de fictiune ofera posibilitati pentru a te dezvolta ca persoana deoarece vezi o multime de situatii care adesea sunt inspirate din fapte reale si ajungi sa treci toate situatiile prin filtre mai bine definite. Asfel, vei intelege mult mai bine ce se intampla in jurul tau si relatiile tale cu oamenii vor deveni mai profunde si vor dura mai mult.

Este o metoda de scapare si de relaxare

Am tot mentionat mai sus ca acest tip de literatura te atrage in poveste si adesea pare ca faci parte din ea. Tocmai din acest motiv, reprezinta si o metoda foarte buna de scapare si relaxare prin prisma faptului ca uiti de problemele tale si pe durata lecturii se desfasoara cu totul alta poveste in capul tau. Acestea reprezinta doar o parte dintre beneficiile pe care le ofera cartile de fictiune, iar daca vei incerca acest gen cu siguranta vei descoperi ca sunt mult mai multe si difera de la persoana la persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *