Sari la conținut
Prima pagină » Me Before You – păreri despre carte

Me Before You – păreri despre carte

  În 2007, Will Traynor este un afacerist cunoscut în Londra. Este tânăr, iubit și bogat. Are o viață perfectă, cu o iubită perfectă. Într-una din zilele în care se pregătea să meargă spre birou un nefericit accident i se întâmplă.

  În 2009, Lou Clark lucrează la ceainăria lui Butterd Bun, locuiește însă cu părinții și are un iubit pe care aproape nu îl mai suport. Lou nu știe că viața ei va urma să se schimbe în curând din cauza unui eveniment nefericit. O zi obișnuită de luni, în care Lou abia așteaptă să ajungă la cafenea, să-și întâmpine clienții, se transforma rapid într-o zi tristă. Când a ajuns la cafenea și a găsit afișul mare cu „ ÎNCHIS ” a știut că nu vor urma veștile bune. Frank proprietarul cafenelei o anunța că trebuie să se întoarcă în Australia pentru că tatăl lui nu se simțea prea bine și mai mult de atât afacerea cu cafea nu mai mergea atât de bine. Așa că, Lou se trezi fără slujbă și cu o întreagă familie de susținut. Își iubea slujba, iubea să fie printre turiști, era ca o portiță de evadare iar acum nu mai era nimic. Tot greul cădea pe umerii ei. Trebuia neapărat să-și caute de lucru.

  După ce și-a depus cererea la Oficiul pentru Șomaj, au urmat interviurile. Primul loc de muncă era la o fabrică care procesa carnea de pui, apoi a mers ca și „ consilier pe probleme de energie electrică ”. A mai lucrat la un fast food și începuse să-i placă doar că a fost concediată deoarece stătea la povești cu clienții. La al patrulea interviu, consilierul Syed examina deja alte posibilități de angajare pentru Lou, întrucât nimic nu i se potrivea. Când era pe punctul de a-i oferi o slujbă în divertisment, scânteia a apărut de nicăieri: un anunț în care se căuta îngrijitoare pentru persoane cu dizabilități. Lou trebuia să aibă grijă de o persoana tetraplegică.  Deși îi venea greu să facă acest lucru, acceptase să meargă la interviu, știa că nu sunt prea mulțe opțiuni.

  Văzând casa în care va lucra, simțea că parcă ar fi pășit într-o altă lume; o lume a celor bogați, aflată dincolo de zidurile castelului. Casa era mare și impunătoare, aproape la fel de impunătoare ca stăpâna. Doamna Traynor era cea care îi luase interviul. Era o femeie sobră, drastică și autoritară. Lou se simți mică pe lângă ea. În ciuda costumul caraghios pe care îl împrumutase de la mama ei, Lou reuși să facă o impresie foarte bună la interviu astfel că, deși nu avea experiență în a lucra cu persoanele cu dezabilități, primi slujba. Perioada era determinată, doar 6 luni; dar în aceste 6 luni avea să câștige mai mult ca niciodată.

  Când s-a prezentat a doua zi la lucru, l-a cunoscut pe Will Traynor, un tânăr nesuferit, arogant, care nu suporta pe nimeni înafară de îngrijitorul lui, Nathan.

  Will Traynor urma să-i facă viața imposibilă lui Lou. Era grosolan și de cele mai multe ori nici nu vorbea cu ea. Lou își ura slujba dar știa că trebuie să rămână pentru a-și putea ajuta familia.. și până la urmă ce erau 6 luni?

  Timpul însă ia arătat o altă față a lui Will Traynor și cu cât timpul trecea cu atât cei doi deveneau mai tot mai apropiați. El dorea ca Lou să vadă o altă parte a vieții, să plece din orășelul ei și să vadă lumea, în timp ce ea dorea ca el să iubească viața așa cum este: uneori crudă, alteori nedreaptă.

  Momentul care o face pe Lou să se aproprie și mai mult de Will este atunci când, în urma vizitei surorii sale, află că acesta dorește să meargă să se sinucidă. Revoltată, frustrată dorește să renunțe la această slujbă tocmai pentru a nu fi martoră la acest lucru însă doamna Traynor o roagă să rămână până la sfârșit.

  Noul scop al lui Lou va fi acela de a-i arăta lui Will o altă parte a vieții. Să-l ia în călătorii, să-l facă să iubească viața și..într-un final să-l facă să se răzgândescă. Cu cât timpul trecea cu atât Will se apropia de acea dată iar Lou se îndrăgostea de el.

  Va reuși oare Will să retrăiască viața alături de Lou chiar dacă va rămâne într-un scaun cu rotile? Va renunța oare la planul său pentru iubirea ei? Puteți afla sfârșitul doar citind cartea.

  Articol trimis de Corina.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *