Sari la conținut
Prima pagină » Marilyn Monroe: blonda faimoasa a cinematografiei

Marilyn Monroe: blonda faimoasa a cinematografiei

Marilyn Monroe este, fara doar si poate, cea mai cunoscuta si apreciata actrita din toate timpurile, chiar daca viata acesteia a fost plina de zvonuri neplacute si controverse.

Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn a fost si va ramane sex-simbolul secolului 20, datorita personalitatii debordante, inteligentei, succesului pe plan profesional, aventurilor si idilelor, dar si vietii si copilariei extrem de complicate si grele.

Copilaria actritei a fost una cu adevarat terifianta, ea mutandu-se dupa scurte perioade de timp petrecute cu mama sa schizofrenica, la diverse familii adoptive si la orfelinate. Aceasta a fost abuzata de multe ori si a trecut prin numeroase trauma existentiale inca de la cele mai mici varste.

La varsta de 16 ani, mama ei a decis ca Marilyn trebuie sa se casatoreasca cu fiul unor vecini, pentru a evita intoarcerea la orfelinat.

Dupa o scurta perioada de timp, Marilyn, pe numele ei adevarat Norma Jeane, este descoperita de un fotograf in fabrica unde aceasta vopsea piesele de avioane, ca mai apoi sa ii ofere un contract cu agentia de modelling The Blue Book.

In curand, sarmul acesteia capteaza atentia lui Ben Lyon, un cautator de talente si urmeaza o colaborare cu casa de filme 20th Century Fox.

Primele filme ale actritei, ‘’Scudda Hoo! Scudda Hay’’ si ‘’Dangerous Years’’ sunt un esec total, insa dupa 3 ani, datorita lui Johnny Hyde, un celebru si influent barbat de la Hollywood, Marilyn Monroe ajunge sa fie apreciata de catre spectactori, ca urmare a rolurilor din ‘’All about Eve’’ si ‘’The Asphalt Jungle’’.

In anul 1953, Marylin ia decizia de a poza nud, iar fotografiile acestea, cumparate de Hugh Hefner, ajung in prima editie a revistei Playboy.

In timpul celei de-a treia casatorii, cu scriitorul Arthur Miller, Marylin devine din ce in ce mai dependenta de medicamente si alcool, acestea fiind cele care pana la urma i-au adus sfarsitul.

Totusi, in anul 1957, ea isi deschide prima casa de productie, in colaborare cu Milton Greene, iar primul film produs ii aduce premiile David di Donatello si Crystal Star.

Marilyn Monroe este cunoscuta si pentru relatiile pe care le-a avut cu oameni celebri si cunoscuti, precum Frank Sinatra sau John Kennedy, dar si cu anumite persoane din randurile mafiei.

In data de 5 august 1962, celebra actrita a fost gasita moarta in locuinta sa din California, iar degetul a fost indreptat catre apropiati ai familiei Kennedy, datorita faptului ca aceasta ajunsese sa cunoasca numeroase secrete murdare ale acestora.

Marilyn Monroe a ramas cunoscuta si apreciata pentru unele pelicule legendare, precum ‘Some like it hot’, ‘Gentlemen prefer blondes’ sau ‘How to marry a millionaire’, iar daca inca nu le-ai vazut, atunci nu mai astepta nici macar un moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *