Sari la conținut
Prima pagină » Locuri pe care sa le vizitezi in Romania

Locuri pe care sa le vizitezi in Romania

  Iata cateva dintre cele mai apreciate zone turistice din Romania pe care sa le vizitezi in viitoarele tale calatorii.

  Cascada Bigar este situata in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita intre, localitatile Anina si Bozovici, pe Cheile Minisului, judetul Caras Severin si este formata de apele cristaline ale izbucului Bigar, un afluent al Minisului. Datorita permanentei depuneri de calcar, create de izbucul Bigar si care formeaza niste arcade peste apele Minisului, Cascada Bigar a primit, de catre National Geographic, titlul de cea mai frumoasa cascada unica din lume.

  Delta Dunarii este cel mai vizitat obiect turistic al Romaniei, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei si intrata in anul 1991 in Patrimoniul Mondial UNESCO, datorita unicitatii faunei, florei si a ariilor nationale, precum Padurea Letea, Saraturi-Murighiol, Rosca-Buhaiova, Grindul Chituc, Sacalin-Zetoane, ca sa amintim doar cateva.

  Cimitirul Vesel de la Sapanta este un loc unic in lume si de asemenea ultimul loc din care te-ai gandi ca poti iesi razand. Crucile defunctilor sunt colorate in culori vii si contin scene ilustrate din viata acestora. Defunctii beneficiaza de caricaturi hazlii, in functie de meseria pe care au avut-o sau de scena mortii, precum si de un epitaf  ironic, compus din cateva versuri ce povestesc despre moartea celui ce se odihneste acolo sau o ilustrare comica a viciilor acestuia din timpul vietii.

  Castelul Bran, Castelul Peles sau Castelul Corvinilor din Hundoara, reprezinta file din istoria noastra, menite sa fie tinute minte si apreciate datorita incarcaturii istorice si a stilurilor arhitecturale unice.

  Lacul Sfanta Ana este format pe fundul craterului unui vulcan stins de aceea este numit si lac vulcanic si este unicul lac de acest gen din Europa Centrala si de Est. Ceea ce este ciudat, este ca nivelul apei nu creste si nu scade niciodata desi este alimentat numai cu apa de ploaie si nu are alte izvoare iar puritatea apei este foarte apropiata de cea a apei distilate.

  Vulcanii noroiosi sunt unici in Europa prin dimensiunile reduse si prin modul de formare. Peisajul impresionant este unul inedit si gazduieste o flora si o fauna nemaiintalnita  in Romania. Aici se gasesc 2 arbusti rari, gardurita si catina tepoasa, declarati monumente natural si tot aici traiesc scorpionul si termitele.

   

   

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *