Sari la conținut
Prima pagină » Locuri interesante de vizitat in Dobrogea

Locuri interesante de vizitat in Dobrogea

Articolul acesta are ca scop prezentarea celor mai interesante locuri din Dobrogea care merita vizitate daca ai drum pe aici.

Sulina

Turistii trebuie sa paseasca pe nisipul plajei Sulina care este cea mai lata de pe litoralul Marii Negre. Este un loc ideal pentru relaxare si izolare de zgomotul deranjat urban, se poate opta la un pret modest inchirierea unei barci cu motor si plimbarea pe apele Deltei Dunarii. Fiind o raritate in intreaga lume si unic la nivel mondial si european, aici se intalneste un cimitir maritim nemaipomenit. Farul din Sulina a fost martor la o multime de intamplari istorie, iar ghizii indruma ca orice turist sa viziteze muzeul de aici.

Padurea Caraorman

Aici se afla cel mai mare stejar din Delta Dunarii. Gratie crengilor care s-au intins si pe sol acesta a capatat denumire „Stejarul ingenuncheat” si are o varsta de 400 de ani si o circumferinta de 400 m. Turistii vin in aceasta zona pentru a vedea cu ochii lor pomul, pentru a face poze si pentru a auzi legenda interesanta a acestuia. Aceasta a fost declarata monument al naturii incepand din anul 1940 si de atunci tot mai multi vin sa paseasca prin aceste locuri. Este renumita pe intreg globul pentru cuiburile de vultur cod alb si pentru dunele de nisip.

Padurea Letea

Are aproximativ 500 de specii de plante si 3000 de specii de animale si este singura padure de stejar de pe Pamant care a crescut pe un grind maritim, fiind asadar o raritate ce trebuie vazuta. Ea reprezinta padurea subtropicala cea mai nordica de pe suprafata Europei. Este o arie protejata, de interes national si are o populatie ridicata de cai salbatici.

Articol trimis de Sabina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *