Sari la conținut
Prima pagină » Inventii ale celor mai geniali romani din toate timpurile

Inventii ale celor mai geniali romani din toate timpurile

  Romanii au fost dintotdeauna un popor de oameni extrem de inteligenti, iar asta poate fi usor de demonstrat prin numarul mare de inventii romanesti care au avut un impact extraordinar asupra lumii intregi.

  In cele ce urmeaza vei afla care au fost cei mai cunoscuti inventatori romani si care au fost inventiile acestora:

  Henri Coanda- avionul cu reactie

  Henri Coanda este unul dintre cei mai mari savanti romani, ce avea cu adevarat o minte geniala. Avionul inventat de roman a fost prezentat in anul 1910 la Salonul aeronautic din Paris. Acesta avea un singur loc, 420 de kilograme si 12,5 metri.

  Acestea nu sunt singurele inventii ale lui Henri Coanda, ci mai merita specificate primul tren aerodinamic, un material de constructie realizat dintr-un amestec de beton si lemn, dar si sania- automobil cu motor.

  Traian Vuia- primul avion

  Traian Vuia este parintele avioanelor, el fiind, de asemenea, primul care a incercat un astfel de aparat de zbor.  El a construit primul avion, iar in anul 1906, la Paris, a reusit sa zboare pe o distanta de 12 metri.

  Inventiile lui Traian Vuia nu s-au oprit aici, caci el a mai inventat si doua elicoptere, la o distanta peste 10 ani fata de primul avion , dar si un generator de abur.

  Petrache Poenaru- stiloul

  Nici nu te-ai fi gandit ca acest instrument utilizat de milioane de oameni si de elevii aflati pentru prima oara in bancile scolii, pentru a invata tainele alfabetului, este inventat de un roman.

  Si chiar daca stiai probabil asta, mai exista si alte curiozitati legate de Petrache Poenaru: a fost primul roman ce a calatorit cu trenul, cel care a ajutat la aparitia primului ziar de propaganda si primul autor al unui curs de geometrie in universitati.

  Ana Aslan- Gerovital si Aslavital

  Nu doar barbatii sunt printre cei mai importanti inventatori romani, ci si femeile. Ana Aslan, medic roman, a conceput un produs geriatic in anul 1952, acesta devenind extrem de popular in randul celebritatilor din toata lumea.

  Gerovital, brandul creat de acest medic specializat in gerontologie, este la fel utilizat si apreciat in zilele noastre, la fel ca si in trecut.

  Ioan Cantacuzino- leacul pentru holera si tuberculoza

  Ioan Cantacuzino este unul dintre cei mai mari inventatori romani in domeniul sanatatii, acesta reusind sa ofere un leac eficient pentru holera sau tuberculoza. Aceste vaccinuri au devenit dovada vie ca romanii sunt geniali, iar in special in Primul Razboi Mondial, au fost salvate mii de vieti datorita lui.

  Si, ca si o curiozitate, datorita lui Cantacuzino, tara noastra a devenit a doua din lume care vaccineaza bebelusii impotriva tuberculozei imediat dupa nastere.

  Lista inventiilor romanesti si a curiozitatilor legate de acestia este una foarte mare, insa acestea fac parte dintre cele mai cunoscute inventii la nivel mondial.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *