Sari la conținut
Prima pagină » Internship-urile și beneficiile acestora

Internship-urile și beneficiile acestora

Ce este un Internship?

Perioada în care tu lucrezi într-o firmă mare din domeniul în care vrei să munceşti de acum înainte. Practic, tu te duci la firma respectivă, le spui oamenilor de la HR că vrei să aplici pentru un Internship, spui că vrei să furi meserie de la anagajaţii lor şi să că vrei să îi ajuţi pe o mică perioadă de timp. Dacă tu dai dovadă de calităţi esenţiale pentru munca pe care o face un angajat, atunci te vor primi în Perioada de practică.

Internship

Ce trebuie sa faci pe perioada unui Internship?

În timpul în care vei lucra la ei ca intern, tu vei face toate lucrurile pe care le fac şi angajaţii din acea firmă. Singura diferenţă dintre tine şi ei este aceea că vei primi constant sfaturi şi ajutor, astfel vei putea acumula experienţa de care aveai nevoie.

Cât durează un Internship?

Totul este aranjat de comun acord. Atât ceea ce priveşte timpul cât vei sta în firmă, cât şi activităţile pe care le vei desfăşura. Programul, în principiu, este unul part-time şi durează în jur de două-trei luni. Repet, aici intervine şi cheful tău de lucru, dar şi disponibilitatea celor din firmă.

Este plătită perioada Internshipului?

Nu. Sau, în general nu. Atunci când vorbim de o perioadă de practivă, luăm în considerare că este un schimb reciproc avantajos. Atâta vreme cât tu plăteşti serviciile oferite de angajaţi prin muncă, iar ei îşi fac treaba de a te educa, este o situaţie win-win. Nu am întâlnit până în prezent Internship-uri care să te şi plătească, dar poate tu vei fi un norocos.

De ce să intru la un Internship?

Am stabilit de la bun început că ai nevoie de experienţă pentru a fi angajat. Aşa că ăsta este cardul perfect pentru a învăţa de la oameni care lucrează în domeniul care te pasionează.

Un alt avantaj ar fi că oamenii ăştia te vor testa pe o anumită perioadă de timp şi, în cazul în care au nevoie de personal în echipă, vor putea chiar să te angajeze. Deci, tot răul spre bine.

Condiţii de a participa la un Internship.

Trebuie să fii pasionat! Asta e o condiţie esenţială, astfel nu vei putea lucra ştiind că eşti neplătit şi având în minte această frustrare.

O a doua condiţie este să fii serios, altfel aceşti oameni nu te vor lua în seamă şi nu te vor ajuta. Toţi merg pe principiul “Dacă tu nu te ajuţi, eu nu te ajut!”. Şi un alt element important ar fi determinarea.

Trebuie să sţii ce îţi doreşti pe mai departe şi de ce te afli acolo.

Articol trimis de Andreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *