Sari la conținut
Prima pagină » Interesant de stiut despre pietrele pretioase

Interesant de stiut despre pietrele pretioase

  Cand auzim cuvintele pietre pretioase imediat ne fuge gandul la diamante, safire, perle, rubine si multe alte pietre asemanatoare cunoscute ca fiind foarte pretioase.

  Ne imaginam inele cu pietre imense si sclipitoare, batari elegante de diferite culori, coliere stralucitoare alaturate unor rochii de seara deosebite purtate la diverse evenimente. Insa acestea nu spun totul despre ceea ce semnifica o piatra pretioasa. Aceasta este partea ce incanta din punct de vedere visual. Insa ele inseamna mult mai mult de atat si sunt foarte benefice pentru intreg organismul.

  In prezent, beneficiile pe care le au pietrele pretioase asupra organismului uman nu sunt atat de cunoscute ca in antichitate, insa vi le vom face cunoscute.

  Stiati ca fiecarei piatre pretioase ii corespunde o anumita chakra, un anumit element asociat (pamant, apa, foc, lemn, metal) si are o anumita polaritate (Yin, Yang)? Sau ca fiecarei zodii ii este recomandata o anumita piatra sau mai multe pietre pretioase care ii sunt benefice? Si totodata, ca fiecarei zodii ii corespund diverse pietre pretioase cu rol de talisman norocos?

  In antichitate, nu existau tratamente costisitoare ca in zilele noastre pentru orice afectiunea intampinau persoanele bolnave.

  Nu aveau medici, insa existau samanii care se ocupau de starea de sanatate a persoanelor ce aveau nevoie. Pietrele pretioase aveau un rol important in acea perioada, iar noi incepem sa le recunoastem meritele din ce in ce mai mult si in prezent. Acestea erau foarte folosite de catre greci, romani, egipteni, chinezi, de catre samani si vraci care le transformau in elexiruri sau pulberi.

  Fiecare piatra emite o anumita energie. Pietrele sunt formate din cristale, a caror culoare poate purifica, stimula, calma sau vindeca, prin asa numita cristaloterapie.

  In prezent ele pot fi folosite in starea lor naturala, prin plasarea pe corp pentru a transmite energia de vindecare. Se spune ca in stare bruta, piatra contine cea mai mare cantitate de energie de vindecare.

  A doua modalitate in care se folosesc este sub forma slefuita sau lustruita si pot fi purtate in buzunar, sau in geanta.

  Suprafata neteda ajuta la vindecarea prin mangaiere, frecare, simpla atingere sau chiar plasare pe corp. si ultima metoda, dar probabil preferata tuturor doamnelor, cea sub forma de bijuterii. Bijuterii pietre semipretioase care contin energia vitala a pietrelor, fiind benefice asupra sanatatii, confera armonie, prosperitate, pasiune, pace si multe alte stari pozitive.

  Fiecare piatra influenteaza organismul intr-un anume fel. Purtata, o piatra pretioasa, ne va conferi un sentiment de bine pe toate planurile.

  Asadar, aflati care este talismanul vostru norocos si purtati-l zi de zi. Chiar si sub forma de bijuterie sau ca un simplu breloc la chei. Veti vedea imediat o schimbare in starea voastra de spirit si asupra intregului organism.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *