Sari la conținut
Prima pagină » Filme horror care au revolutionat genul

Filme horror care au revolutionat genul

  Exista foarte multe filme horror in zilele noastre si rata cu care apar este una foarte rapida. Cu toate astea, la baza exista niste filme care au revolutionat genul horror si despre care vreau sa vorbim in articolul de azi.

  1. NOSFERATU (1922) – film mut realizat in Germania

  In regia lui F.W. Munrau, acesta il are pe Max Schreck in rolul principal. A fost facut inaintea existentei genului horror si este, in mare parte, o adaptare a romanului “Dracula” scris de Bram Stoker.

  Cu toate astea, deoarece echipa de productie nu a putut obtine drepturile de autor asupra cartii, numele personajelor si anumite particularitati au fost modificate. Povestea: un vampir izolat patrunde in Londra si incepe sa ucida victime, hranindu-se cu sangele lor.

  Pelicula se bazeaza doar pe imagini pentru a-i teroriza pe privitori, si a lasat in urma sa o mostenire bogata in cadre terifiante devenite iconice pentru stilul horror.

  2. FRANKENSTEIN (1931) – transpunerea romanului cu acelasi nume

  Face parte din legendara generatie de filme cu monstrii realizate de studiourile Universal in anii ’30. In rolul doctorului Frankenstein il avem pe Boris Karloff,o creatura care desi putea fi o simpla unealta de distrugere este portretizata mult mai complex si mai profund de atat.

  3. GODZILLA (1954)

  Multa lume tinde sa uite ca Godzilla a fost initial un film horror. Filmul original japonez, insa, avea multe conotatii politice.

  Varianta originala a filmului este o parabola despre situatia armelor atomice din acea perioada. Godzilla a reusit sa creeze de unul singur doua stiluri de filme horror distincte, ceea ce putine alte filme au reusit sa faca: filmele despre monstrii uriasi care terorizeaza comunitati umane si filme despre razbunarea naturii asupra omului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *