Sari la conținut
Prima pagină » Exercitii pentru imbunatatirea posturii

Exercitii pentru imbunatatirea posturii

Postura, pentru fiecare dintre noi este foarte importanta, fie ca suntem acasa sau la birou. Importanta sa, este de natura medicala ea fiind unul din cele mai importante aspecte ale organismului din punct de vedere fizic si care ne ofera o comoditate aparte.
Astfel, exista mai multe metode prin care iti poti imbunatati postura, insa in acest articol iti voi prezenta cele mai usoare si importante exercitii pe care le poti face chiar si acasa.

Exercitiul 1
• Pentru inceput apleaca-te in fata pana la 60 de grade, dar cu precizarea ca mainile sa-ti atarne in fata corpului;
• Exercitiul propriu-zis consta in miscarea repetata a ambelor brate atat lateral cat si in spate. De asemenea, trebuie ca spatele sa fie drept iar barbia pozitionata in fata. Acest exercitiu trebuie repetat de mai multe ori, iar la fiecare repetare, trebuie ca pozitia sa fie mentinuta cat mai bine.
• Acest tip de exercitiu, se poate incepe din picioare, bratele fiind intreptate in jos dar degetele sa-ti atinga umerii, astfel aceasta se va realiza corect.

Exercitiul 2
• Acest exercitiu trebuie realizat dintr-o pozitie de sezut pe podea prin ridicarea ambilor genunchi, iar trunchiul va trebui sa-l intrepti in fata iar bratele de asemenea tot in fata;
• Astfel, dupa ce ai luat pozitia descrisa mai sus, trebuie sa balansezi mainile inapoi printr-o miscare care va incepe din fata, apoi in sus ajungand in spate. Aceasta miscare trebuie sa se realizeze cu barbia in jos, iar dupa efectuarea acestei miscari, revino la normal incet. Astfel, intregul exercitiu se va realiza cat mai corect posibil.

Exercitiul 3
• La nivelul acestui exercitiu, va trebui sa iti apleci trunchiul in fata la 45 de grade, sa iti ridici coatele orizontal cu umerii iar palmele sa iti fie indreptate in jos;
• Acest tip de exercitiu se va realiza prin balansarea bratelor inainte si inapoi. Viteza cu care acest exercitiu se va realiza trebuie sa fie diferita in functie si de oboseala organismului. Specialistii recomanda ca acest exercitiu sa fie realizat de la incet spre repede si invers. Dupa cateva miscari, revino cu corpul la normal.

Exercitiul 4
• La nivelul acestui exercitiu, apleaca trunchiul usor spre fata, intinde ambele brate orizontal si palmele indrepta-le in sus;
• Dupa pozitionarea corpului, realizeaza cercuri cu ajutorul bratelor prin miscari din fata in spate si din jos in sus. De precizat faptul ca, trebuie sa iti ti capul cat mai drept pentru ca exercitiul sa fie realizat corect. De asemenea, miscarea trebuie sa fie lenta iar dupa cateva repetari, se poate reveni la pozitia initiala.

Exercitiul 5
• Acest ultim exercitiu, se va incepe printr-o pozitie asemanatore celorlalte. Astfel, stand in picioare, se vor intinde bratele deasupra capului;
• Dupa ce ai luat pozitia necesara, printr-o miscare lenta, adu ambii pumni la nivelul umerilor si repeta acest tip de exercitiu de 10 ori. Dupa ce ai atins numarul repetarilor, poti sa aduci mainile la pozitia initiala.

Dupa aplicarea acestor sfaturi si exercitii, vei simti cum iti imbunatatesti postura pe loc. Foarte important este sa exersezi postura corecta in diferite ipostaze – cand stai pe scaun, cand mergi pe strada, cand faci jogging si asa mai departe. Astfel, vei simti cum iti imbunatatesti postura pe termen lung, corectand-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *