Dacă în ultimul timp te-ai confruntat cu probleme la instalația electrică, țevi care picură sau chiar crăpături în fundație, înseamnă că locuința ta are nevoie de renovare. Defecțiunile de acest tip pot apărea în cele mai nepotrivite momente, iar reparațiile necesare nu pot fi amânate pentru mult timp, în caz contrar pot apărea accidente.
Astfel de situații îți pot da planurile peste cap, iar bugetul tău poate avea de suferit. Pentru cazuri ca acesta, poți apela la un împrumut de nevoi personale. În acest fel faci rost de banii de care ai nevoie simplu și rapid, pentru a începe lucrările de reparație.
Hai să vedem împreună care sunt cele mai importante etape pe care trebuie să le urmezi atunci când ai de-a face cu renovarea locuinței!
Planificarea bugetului
Înainte de toate, este important să îți cunoști cu exactitate bugetul, pentru a-ți putea contura un plan bazat pe niște așteptări realiste. Interesează-te despre prețurile materialelor, costul mâinii de lucru și află care ar fi timpul necesar pentru realizarea renovării.
Discută cu un specialist pentru a-ți face o idee cât mai aproape de adevăr despre costul final al proiectului. Ia în calcul și faptul că în astfel de situații pot apărea cheltuieli neprevăzute, deci asigură-te că ești pregătit și pentru acestea.
Contractarea personalului calificat
În funcție de nivelul de dificultate al renovării, s-ar putea să fie necesar să apelezi la o echipă profesionistă sau la o firmă care să îți pună la dispoziție personal calificat. Consultă mai multe surse și interesează-te despre competențele celor pe care urmează să îi angajezi, pentru a te asigura că reparațiile vor fi realizate de oameni competenți.
Obținerea autorizațiilor
Este foarte important să nu pierzi din vedere faptul că, în funcție tipul de renovare, ar putea fi necesară o serie de aprobări și acte, care sunt eliberate de către serviciul de urbanism al primăriei din localitate. Printre lucrările care necesită autorizație se numără cele de demolare, de consolidare, de reabilitare sau de construcție. În schimb, nu sunt necesare aprobări dacă renovarea constă în zugrăveli, înlocuirea pardoselii sau lucrări de reparație ale instalației sanitare sau electrice.
Realizarea lucrărilor structurale
Dacă suspectezi sau ai dovezi clare cum că ar exista probleme la partea de structură de rezistență a casei, acum este momentul să acționezi pentru remedierea lor. Echipa de specialiști poate verifica starea fundației, eficiența sistemului de evacuare a apei, dar și gradul de rezistență al pereților, al cadrului, podului și acoperișului. Poate chiar să fie necesară demolarea unor pereți, în cazul în care există mucegai, infiltrații sau defecțiuni ale instalației electrice ori sanitare.
Verificarea și înlocuirea instalațiilor
Dacă tot am adus vorba despre instalații, este extrem de important ca în timpul renovării să fie și acestea verificate cu mare atenție. Chiar dacă nu pot fi observate probleme evidente, asta nu înseamnă că ele nu există. Profită de întreg procesul pentru a te asigura că totul funcționează în parametri normali. Nu uita că renovările nu pot fi realizate anual, așa că acum este un moment prielnic pentru o astfel de intervenție.
Realizarea izolației, înlocuirea pardoselii și zugrăvirea
Dacă ai avut până acum probleme cu pierderile de căldură pe timpul iernii sau temperaturi mult prea ridicate în timpul verii, înseamnă că izolația casei nu este potrivită. Deși poate reprezenta o etapă ceva mai costisitoare în procesul de renovare, îi vei vedea imediat efectele, iar investiția va fi benefică pe termen lung.
Tot acum este momentul perfect pentru înlocuirea pardoselii, dacă aceasta a fost afectată de către infiltrații, condens sau avarii ale instalației sanitare. Zugrăvește pereții după verificarea stării acestora.
Este foarte important să nu sari peste aceste etape în procesul de renovare, deoarece pot avea un impact semnificativ asupra nivelului de confort al locuinței dar și asupra eficienței casei în vederea păstrării unei temperaturi optime la interior, indiferent de sezon.
Finisarea detaliilor
Nu în ultimul rând, orice proces de renovare se încheie cu adunarea și depozitarea corespunzătoare a resturilor de materiale și a deșeurilor obținute, dar și curățarea temeinică a fiecărei încăperi. Pe lângă acestea, nu uita nici de montarea corpurilor de iluminat, a pieselor de mobilier și a aparatelor electrocasnice.
Întreg procesul trebuie planificat cu atenție, pentru ca alegerile pe care le faci să fie cele potrivite pentru tine. Firește, renovarea locuinței poate avea mai mulți sau mai puțini pași, în funcție de problemele întâmpinate, aspect care poate afecta și durata finalizării acesteia.
Un astfel de proces poate fi destul de costisitor, dacă iei în considerare prețurile materialelor necesare, costul pentru mâna de lucru sau cheltuielile neprevăzute. Dacă mai ai nevoie de o anumită sumă de bani care să te ajute să duci totul la bun sfârșit, apelează la credite rapide online. În acest fel îți poți suplimenta bugetul astfel încât să poți achiziționa toate cele necesare pentru a-ți pune casa la punct.