Sari la conținut
Prima pagină » Despre importanța unui brand personal

Despre importanța unui brand personal

    De unde vine noțiunea de brand personal?

    Conceptul de brand personal sau de poziționare individuală a apărut pentru prima oară în 1937 în cartea lui Napoleon Hill denumită Think and grow rich, urmând ca apoi să fie analizat în cartea lui Ries și Trout în 1981.

    importanța unui brand personal

    Ce este un brand personal?

    De cele mai multe ori noțiunea de brand personal este asociată cu reputația, cu felul în care suntem văzuți de ceilalți, cu imaginea pe care o avem în mintea celorlalți. Ce anume reprezinți tu? La ce se gândesc ceilalți când îți aud numele? Ești un geniu, un expert, un învățăcel sau persoană care își dorește să-și construiască propriul brand pentru a merge pe culmile succesului? Oricare ar fi răspunsul, ceea ce este cert este că noi toți avem o imagine în mintea celorlalți, iar pentru a ne clădi o carieră de vis și a fi recunoscuți fără a spune un cuvânt este necesar să ne valorificăm potențialul, să ne construim brand-ul personal și să găsim cea mai bună modalitate de poziționare.

    Cum ne construim brand-ul personal?

    Propriul brand nu se poate construi peste noapte și este nevoie de anumiți pași pentru a realiza acest lucru:

    1. Privește-ți brand-ul personal ca pe o investiție. În timp ce proiectele la care lucrezi se încheie, brand-ul tău va continua să persiste și să aducă valoare fiecărui proiect nou în care te vei implica, iar oamenii care se vor simți conectați cu brand-ul tău, vor continua să te urmărească de la un proiect la altul. Atunci când te vei apuca de alte proiecte noi, propriul tău brand va avea potențialul de a-ți garanta că nu trebuie niciodată să o iei de la capăt.

    2. Schițează-ți obiective pentru imaginea ta publică. Brand-ul tău personal este construit pornind de la gândurile și reacțiile celorlalți, așa că depinde de felul în care îți conturezi imaginea publică. Tu decizi ce vrei să transmiți și cum îți dorești să arate brand-ul tău. Pentru a avea parte de o multitudine de clienți în domeniul în care activezi sau pentru câștiga un loc în mintea oamenilor, trebuie să fii un profesionist și să îți creezi imaginea unui profesionist. Trebuie să te dezvolți, să evoluezi, să devii un expert, să-ți definești propriul stil și să te gândești care sunt ideile cheie pe care ai dori ca oamenii să le asocieze cu tine.

    3. Construiește un blog sau un website care să te reprezinte și să te ajute să construiești o legătură mai puternică cu oamenii.

    4. Fii prezent, atât în Social Media, cât și la diverse  evenimente. Ajută-ți proiectele să devină virale în lumea socială online.

    5. Reîmprospătează-ți brand-ul! Încearcă să aduci noi elemente care te caracterizează.

    6. Continuă să înveți și să aduni cât mai multe cunoștințe, mai ales dacă activitatea ta se desfășoară în mediul online.

    7.  Lasă impresii memorabile celor cu care interacționezi și construiește relații cu cât mai mulți oameni.

    Articol trimis de Georgiana.

    P.S. pe blog este și un articol despre promovarea în online care cu siguranță îți va plăcea dacă l-ai citit pe acesta.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *