Sari la conținut
Prima pagină » Despre dietă și ale ei mituri

Despre dietă și ale ei mituri

Probabil că ai încercat să începi o dietă de câteva ori, doar ca să te opreşti fiindcă ai auzit sau te-ai îndoit că va merge. Azi vom demonta câteva mituri ale dietei pe care le auzim peste tot în jurul nostru.

Despre dietă

Iată câteva dintre miturile dietei:

1. Primul mit este că poţi slăbi rapid dacă elimini cât mai multe calorii din dietă, sau prin înfometare. O metodă pe cât de nesănătoasă pe atât de periculoasă, care pune organismul în starea de înfometare blocând orice pierdere în greutate. Alţii vor să slăbească pentru că urmează o ocazie speciala şi vor să arate bine. Nu aştepta niciodată până în ultima clipă ca să începi o dietă.

2. Alt mit în lupta noastră pentru o talie mai subţire este acela de a mânca un singur fel de mâncare toată ziua, în fiecare zi. Diete doar cu fructe sau doar cu carne sunt la moda, chiar dacă ele înseamnă că în acest fel organismul tău nu işi va asigura necesarul de nutrienţi de care are nevoie ca să lupte cu boala şi să rămână sănătos.

3. Sau, ai mai auzit că nu te poţi îndepărta de dieta. Dacă o vei face, va trebui să exersezi ore ca să recuperezi. Nu este adevarat. E ok sa mănânci o prăjitură cu ciocolata din când în când. Trebuie doar să ajustezi aportul de calorii din ziua respectivă. Chiar nu este nevoie de ore de exercitii ca să compensezi asta.

4. Un mit pe care probabil că l-ai auzit este că nu ai voie să mănânci înainte de a te culca fiindcă o să te îngraşi în somn. Acest lucru nu este adevărat, deoarece a avea o dietă înseamnă că îţi supraveghezi aportul caloric zilnic. O gustare uşoară înainte de somn nu va face o diferenţă mare, cu excepţia cazului când e o masă de şapte feluri sau o cutie întreagaă de ingheţată…

5. Dar despre mitul care zice că nu ai voie să mănânci nimic între mese, ce zici?… În realitate, e chiar recomandabil sa iei gustări. Mesele mai scurte în timpul zilei îţi ţin de foame. Eliminându-le, nu faci decât să îţi creşti pofta de mâncare pentru mesele principale, ceea ce te face să mănânci mai mult decât ai avea nevoie.

6. Mai este un mit care zice că nu ai voie să mănânci produse lactate, deoarece îngrășă. Lactatele conțin nutrienţii de care organismul tau are nevoie, deci trebuie să le consumi – de fapt, sunt studii care zic că cei care consumă lactate au mai mult succes în dietele de slăbire. Doar asigură-te că mănânci o cantitate limitată, şi alege versiunile cu conținut scăzut de grăsimi.

În concluzie, încearcă să nu cazi victima miliardelor de mituri care circulă pe net. Un meniu echilibrat combinat cu mişcare vor face minuni în programul tau de dietă!

Articol trimis de Andreea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *