Sari la conținut
Prima pagină » Despre candidații care nu se prezintă la interviu – cu de toate

Despre candidații care nu se prezintă la interviu – cu de toate

  Cu siguranță sunt multe tipuri de candidați care aplică pentru un job. Cea mai mare parte dintre ei sunt candidați interesați de acesta. Interesați să facă o schimbare profesională, să obțină un salariu mai mare, să găsească un mediu mai plăcut de lucru sau pur și simplu să se poată pune în evidență mai bine din punct de vedere profesional. Există deci, o multitudine de motive care pot determina o persoană să aplice la un job anunțat de o companie.

  O categorie aparte de candidați o reprezintă însă aceia care aplică pentru un post anume, sunt sunați pentru a fi programați la interviu, agreează data, ora și locul întâlnirii, confirmă cu o zi înainte întâlnirea însă nu onorează cu participarea.

  Poți fi tentat, ca angajator, să te gândești că poate s-a întâmplat ceva, că oricine poate să întârzie puțin, că poate n-a putut suna să reprogrameze întâlnirea. Dar lucrurile sunt evidente: nu va mai veni la interviu. Cam care ar fi însă motivele pentru care nu apare un astfel de candidat la întâlnirea stabilită și confirmată?

  1. În primul rând îl putem considera dezinteresat de postul anunțat. Acesta poate fi cazul celui care aplică la mai multe posturi și nu are răbdarea de a citi atent cerințele postului. Pus în situația de a se deplasa pentru interviu însă, își mai aruncă o privire asupra anunțului, decide că a fost o greșeală să trimită CV-ul și nu este interesat de job.
  2. Există posibilitatea ca de la momentul în care a fost programat pentru întâlnire și întâlnirea propriu-zisă, să confirme angajarea într-o altă companie și să nu mai aibă sens întâlnirea.
   mai există o posibilitate: ca modul în care a avut loc discuția telefonică cu cel care reprezintă compania să fi denotat o lipsă de profesionalism din partea acestuia.
  3. Pot fi găsite multe explicații, unele la care ne-am gândit, altele pe care nu le-am luat în calcul. Oricum ar fi însă, un lucru este cert: e bine să suni întotdeauna când nu te poți prezenta la o întâlnire! Dacă nu o faci, această situație îți va creiona automat un profil negativ: dezinteresat, iresponsabil, lipsit de profesionalism.

  Ce poți face, ca angajator, într-o astfel de situație?

  • dacă este o situație des întâlnită, e bine să investighezi care sunt cauzele pentru care candidații nu se prezintă la interviurile propuse. Poate problema este undeva la cel care face aceste programări.
  • să faci o listă cu toți cei care nu se prezintă și să te ferești să le mai acorzi votul de încredere pe viitor.
  • să îi ignori.

  Articol trimis de Carla

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *