Sari la conținut
Prima pagină » De ce trebuie să-ți lucrezi și picioare la sală

De ce trebuie să-ți lucrezi și picioare la sală

E atât de plin internetul de glume cu skip the leg day încât te face să te întrebi dacă, într-adevăr, este vreo problemă dacă alegi să antrenezi doar alte grupe de mușchi la sală sau nu.

Așadar, în cele ce urmează vorbim despre beneficiile antrenării picioarelor la sală și de ce acest tip de exerciții nu trebuie să lipsească din rutina ta.

Reduce riscul de accidentări

Dacă stai puțin să te gândești la acest aspect, picioarele sunt părțile corpului care depun cel mai mult efort zilnic, fără să trebuiască să le ducem la sală. Tocmai din acest motiv sunt și mai predispuse la accidentări, iar dacă tu te dezvolti dispropoțional, vei crește acest risc.

Tratează tot corpul egal

Pe lângă dorința de a arăta mai bine, trebuie să mergi la sală pentru a-ți menține corpul sănătos. Așadar, de ce să nu tratezi tot corpul în mod egal?

Așadar, nu te duce la sală pentru a antrena doar o singără parte a corpului, ci încearcă să menți corpul sănătos în întregimea sa. Aici vreau să includ și mintea deoarece sportul la sală are efecte benefice și asupra creierului.

Crește echilibrul

Așa cum am dat de înțeles și mai sus, dacă antrenezi doar partea de sus a corpului prin antrenamente dese și cu greutăți mari, mușchii inevitabil se vor dezvolta și partea de jos a corpului trebuie să preia o greutate în plus, dar va exista altă problemă: cea de echilibru.

Vei ajunge să arăți ca o piraidă răsturnată care pare că stă să cadă la orice vânt mai puternic.

În concluzie, antrenamentul pentru picioare la sală nu ar trebui să fie opțional deoarece acesta are foarte multe beneficii și ar trebui să-ți tratezi corpul în mod egal în întregimea sa.

P.S. O idee bună ar fi să alegi să mergi la sală cu bicicleta, dacă ai cel puțin 2 km de pedalat spre sală în fiecare zi, astfel indroduci un antrenament de picioare chiar înainte să ajungi la sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *