Sari la conținut
Prima pagină » De ce probleme te poti lovi la expedierea coletelor internationale

De ce probleme te poti lovi la expedierea coletelor internationale

  Tocmai ce ai inceput o afacere si te-ai lovit de problema expedierii coletelor international? Ei bine, ai nimerit fix articolul in care voi vorbi despre cateva sfaturi pentru a face aceasta sarcina mai usoara si a scapa de bataile de cap.

  De exemplu, pentru un transport colete Romania Anglia ai nevoie de informatii clare despre listele de restrictii, informatiile de ambalare si eventualele taxe care se platesc la vama. Aceste restrictii pot diferi in functie de tara in care exporti, dar in general sunt aceleasi.

  De retinut este faptul ca atentia la aceste restrictii si respectarea lor te pot scuti de foarte multe probleme printre care probleme cu legea, amenzi sau refuzarea transportarii unui colet.

  Printre cele mai periculoase obiecte pe care le poti transforma se afla armele de foc sau cutitele. Chiar daca acestea sunt doar de airsoft sau de decor, legile internationale sunt foarte stricte si pentru a expedia acest gen de obiecte trebuie sa te consulti cu un avocat pentru a face demersurile necesare in vederea obtinerii permiselor necesare.

  Trecand de la obiectele evident periculoase la celelalte, observam ca n-ai voie nici sa transporti alcool in cantitate comericala, tigari, materiale inflamabile sau produse lactate. La fel ca in cazul de mai sus, ai nevoie de acte suplimentare si transporturi speciale. Prin urmare, nu le poti trimite ca pe un pachet pentru un prieten din strainatate. Daca in cazul primelor 3 situatii treaba este clara, in cazul produselor lactate sau a alimentelor in general trebuie sa stii ca acestea pot contine anumiti compusi sau tara sa fie in carantina din acest punct de vedere, astfel orice transport este interzis. De exemplu, in cadrul crizei cu gripa porcina din urma cu cativa ani, nici macar nu aveai voie sa treci vama cu un sandvich cu carne de porc.

  Pe langa acestea se adauga si produsele neambalate corespunzator. De indata ce dai un produs firmei de expediere, acesta devine responsabilitatea ei, prin urmare trebuie sa te asiguri ca l-ai ambalat corespunzator deoarece cu siguranta un laptop trimis intr-un plic nu va rezista transportului, la fel cum nici un set de vesela nu va rezista daca acestea sunt aruncate intr-o cutie si se pot atinge usor unele de altele.

  In concluzie, un serviciu de expediere colet international te va ajuta sa scapi de bataile de cap ce vin o data cu listele de restrictii sau regulile de ambalare deoarece vei fi informat de catre specialisti, iar inainte de expediere ti se va da o lista updatata cu ceea ce ai voie sau nu sa transporti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *