Sari la conținut
Prima pagină » De ce o firmă are nevoie de servicii de contabilitate

De ce o firmă are nevoie de servicii de contabilitate

  Contabilitatea este un domeniu cu foarte multe reguli și restricții pe care trebuie să le respecți dacă vrei ca afacerea ta să stea departe de avertismente și amenzi din partea ANAF. Din acest motiv ai nevoie, fie de un contabil, fie de servicii de contabilitate din partea unei firme.

  Deși mulți se gândesc că ar ieși mai ieftin cu un contabil direct angajat în firmă, adevărul nu stă chiar așa și lucrurile sunt tocmai invers. O firmă de contabilitate oferă servicii mult mai complexe decât un singur om la un preț ceva mai mic. Acest lucru este posibil datorită faptului că atunci când rezolvă o problemă pentru un client, poate rezolva o alta asemănătoare pentru altul. De asemenea, și drumurile la ANAF sau alte instituții financiare pot fi făcute pentru mai mulți clienți în același timp, astfel nu trebuie să plătești doar tu timpul acelei persoane.

  Printre aceste avantaje de care vorbim se află și informarea constantă. Orice contabil trebuie să stea informat cu privire la toate schimbările care apar din punct de vedere legislativ. Acestea schimbări nu sunt deloc puține și pot apărea de pe o zi pe alta cu consecințe destul de serioase asupra firmei. Astfel, o firmă care oferă servicii de contabilitate se va informa în fiecare zi cu privire la schimbări, va informa clienții în cazul în care acestea îi vizează în mod direct și va lua toate măsurile necesare pentru a le implementa.

  O astfel de schimbare, dar care nu a apărut de pe o zi pe alta, a fost introducerea obligativității firmelor de a avea case de marcat cu jurnal electronic. Deși nu pare ceva foarte serios, dacă în cazul unui control nu o astfel de casă, amenzile sunt destul de serioase și nu va face bine firmei din punct de vedere financiar.

  Un alt avantaj al firmei de contabilitate este că fiind mai mulți oameni care se pot ocupa de afacerea ta, orice problemă care apare poate fi rezolvată mult mai ușor prin prisma faptului că mai multe minți se gândesc la cum să o rezolve.

  În materie de contabilitate, recomandarea noastră este Keez Romania. Aceasta este o firmă profesională care reușește să depășească obstacolele puse de birocrație și să mențină afacerea 100% legală și fără probleme în fața instituțiilor financiare.

  Concluzia este că deși poți angaja un contabil la firmă, acest lucru nu își are rostul decât poate dacă ești o multinațională, moment în care s-ar putea să lucrezi și cu o firmă, dar să ai și pe cineva intern.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *