Sari la conținut
Prima pagină » De ce este atat de importanta cunoasterea limbii engleze si cum te poti perfectiona

De ce este atat de importanta cunoasterea limbii engleze si cum te poti perfectiona

  Cunoasterea unei limbi straine, dar mai ales a limbii engleze, poate face o diferenta uriasa atunci cand vine vorba de cariera si de planurile tale de viitor. De exemplu, ca student, limba engleza iti poate facilita accesul la programe Erasmus si vei studia timp de un semestru sau un an la o facultate de renume din afara tarii.

  Acesta ar fi doar unul dintre motivele pentru care orice student sau aspirant la o cariera intr-un anumit domeniu ar trebui sa urmeze un curs de limba engleza.

  In continuarea articolului vom vorbi despre alte situatii in care limba engleza te va ajuta, dar si despre locurile de unde poti invata engleza.

  Pe langa posibilitatea de a studia in strainatate si, implicit, oportunitatea de a te perfectiona intr-un domeniu alaturi de specialisti, majoritatea cartilor si jurnalelor de specialitate nu sunt traduse in romana si stim cu totii care este cea mai folosita limba in mediul academic.

  Acestea fiind spuse cred ca acum intelegi mai bine ceea ce vreau sa spun despre aceste avantaje. Nu doar ca te perfectionezi si poti studia pe placul tau, dar ajungi sa faci parte dintr-o comunitate mult mai mare decat ce a unei tari. Comunitatea din care faci parte va fi internationala si formata din toti vorbitorii acelei limbi. Te poti imprieteni cu oricine, poti tine legatura si astfel exersa limba, dar mai ales te poti stabili oriunde vrei si nu vei mai depinde de o anumita tara sau un anumit sistem.

  Acestea fiind spuse, concluzia este ca, in contextul geopolitic actual, invatarea limbii engleze constituie un avantaj urias fara de care s-ar putea ca mute planuri sa se sfarseasca inainte de a incepe. Tocmai din acest motiv va recomand sa studiati aceasta limba cat mai repede cu putinta, iar daca aveti copii sa ii trimiteti de mici la meditatii deoarece la o varsta frageda, informatiile vor fi mult mai usor asimilate de catre ei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *