Sari la conținut
Prima pagină » De ce ar fi bine să ai câteva job-uri la activ înainte să termini facultatea

De ce ar fi bine să ai câteva job-uri la activ înainte să termini facultatea

  Nu e niciodată prea devreme pentru a-ți începe cariera într-un domeniu, mai ales dacă ești pasionat de el. Cu toate astea, peste tot unde mergi, vei vedea că se cere experiență. Experiență pe care n-ai unde să o faci dacă nu îți găsești un loc de muncă. Astfel intri într-un labirint  care parcă nu se mai termină format din experiență ca să obții un job și un job ca să obții experiență.

  Deși nu e o soluție universală pentru problema asta, poate doar angajatori care să înțeleagă mai bine piața muncii, o soluție ar fi să faci acea experiență înainte să termini facultatea.

  De ce?

  Pentru că cel mai probabil vei lucra pe salarii mici și internship-uri plătite mai mult sau mai puțin, dar niciodată destul. Ideal ar fi să treci prin situațiile astea când încă ești student și nu trebuie să lucrezi full time pentru că ai o scuză: programul de la facultate. În așa fel vei obține experiența de care ai nevoie după terminarea facultății.

  Printre alte motive pentru care recomand joburi înainte de terminarea facultății se numără și faptul că îți poți da seama ce vrei să faci. 

  Să spunem că faci comunicare sau jurnalism și aspiri spre un job de PR sau jurnalist. Realitatea este că aceste două facultăți îți vor deschide orizonturile spre mult mai multe joburi decât îți imaginezi acum și ar trebui să încerci câteva dintre ele pentru să s-ar putea să îți dai seama că jurnalismul sau PR-ul nu este de tine. S-ar putea să preferi un job de content writer sau copywriter spre exemplu. Sau, de ce nu, un job într-o agenție pe creație sau social media management.

  În concluzie, privește joburile din facultate ca pe niște perioade de trial în care vei încerca să vezi ce e pentru tine și ce nu. Cu toate astea, niciodată nu e prea târziu pentru o schimbare în carieră și vei putea să o faci la fel de bine și după ce lucrezi mai mulți ani într-un domeniu dacă realizezi că nu îți mai găsești locul acolo sau pur și simplu vrei să încerci altceva.

  Bonus: în perioada facultății îți recomand să faci și voluntariat. Există multe astfel de ONG-uri și multe dintre ele îți vor aduce oportunități de carieră, dar și acces la evenimente care s-ar putea să-ți placă.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *