Sari la conținut
Prima pagină » Cuvintele cheie în SEO și cum atragi utilizatori pe website cu ajutorul lor

Cuvintele cheie în SEO și cum atragi utilizatori pe website cu ajutorul lor

    Toți antreprenorii își doresc ca website-ul să le fie vizitat de cât mai mulți potențiali clienți. Însă pentru a fi pe primele pagini ale motoarelor de căutare, acesta trebuie optimizat. Indiferent de investiția făcută în website, este stresant ca utilizatorii să nu îți acceseze website-ul. Cum te asiguri că investiția nu este pierdută și că oamenii se pot folosi de website-ul tău pentru a-ți achiziționa serviciile/produsele?

    Aspectul și funcționalitatea website-ului sunt factori extrem de importanți. Cum poate un utilizator să vadă ce produse sau servicii oferi dacă acesta nu funcționează corect? Însă pentru ca utilizatorul să ajungă în acest pas, trebuie întăi să îl atragi pe website-ul tău. Cum faci asta pe motoarele de căutare? Prin SEO și prin folosirea corectă a cuvintelor cheie.

    Ce sunt cuvintele cheie și de ce sunt importante?

    Una dintre tacticile folosite de orice agenție SEO este folosirea cuvintelor cheie în textele de pe website, meta-descrieri și altele. Cuvintele cheie reprezintă termenii după care utilizatorii realizează o căutare pe Google. În acel moment, algoritmul caută prin website-uri acei termeni verificând multe alte date. Atunci apar pe pagina cu rezultate website-uri relevante căutării utilizatorilor.

    Cum descoperi acești termeni și cum poți beneficia la maxim de pe urma lor? Alegând o agenție de SEO care va folosi practici corecte și etice pentru ca afacerea ta să se claseze în topuri pe Google. Modul în care cuvintele cheie sunt introduse pe website este extrem de important. Nu pot fi puse fără niciun context sau rol anume și să te aștepți să ai rezultate bune. Motoarele de căutare interzic astfel de practici.

    Conținut atractiv pentru utilizatori

    Cunoscând aceste cuvinte cheie relevante, de ce să nu le oferi și utilizatorilor informații atractive și relevante? Dezvoltă o secțiune de blog în care adaugi articole despre domeniul afacerii tale. În acest mod, incluzi termenii de căutare și le oferi conținut valoros potențialilor clienți. Însă și când vine vorba de scrierea conținutului există câteva reguli!

    Include cuvintele cheie cât mai natural în text și nu exagera cu introducerea acestora. Nu uita, motoarele de căutare îi sancționează pe cei care doresc să ajungă pe primele poziții prin trucuri îndoielnice. Scrie pentru utilizator și după pentru motorul de căutare! Iar oamenii poate chiar vor fi interesați de conținutul tău, nu doar că vei fi indexat mai bine pe Google.

    Cuvintele cheie în meta-titluri și meta-descrieri

    Meta-titlul este titlul pe care utilizatorii îl văd pe pagina cu rezultatele căutării aferent fiecărui website. Deși poate părea nesemnificativ, acest meta-titlu nu doar că ajută utilizatorii să înțeleagă mai bine despre ce este vorba pe pagina de website, ajută și motorul de căutare să înțeleagă pagina ta de website. Scrie un meta-titlu scurt, atrăgător, explicativ și adaugă cuvintele cheie relevante paginii specifice de website.

    Meta-descrierea este descrierea care apare sub meta-titlu. Utilizatorii pot citi aici despre ce este vorba pe pagina de website înainte de a o accesa. Deoarece meta-descrierea face parte din primele elemente cu care utilizatorii iau contact cu afacerea ta, construiește-o inteligent. Prezintă pe scurt subiectul paginii de website și captează-le atenția cu informații unice, precum un beneficiu al produsului tău. (dacă este relevant paginii de website pe care utilizatorul o accesează).

    Un proces continuu de cercetare a cuvintelor cheie

    Este important să știi că cercetarea cuvintelor cheie este un proces constant. Preferințele utilizatorilor se schimbă și modul în care aceștia caută produse/servicii pe motoare de căutare se schimbă la fel. Alegând servicii SEO profesionale, te asiguri că strategia va aduce rezultate constant și că este actualizată.

    Poți atrage utilizatori continuu atunci când te adaptezi noului lor mod de cumpărare. Astfel, ei ajung pe website-ul tău deja având interes în produsul/serviciul tău din moment ce au căutat informații relevante. Profită de această oportunitate și atrage potențiali clienți prin SEO!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *