Sari la conținut
Prima pagină » Cutiozitati despre cuvintele din limba romana

Cutiozitati despre cuvintele din limba romana

Articolul de astazi va fi despre 7 lucruri interesante despre cuvintele din limba romana. Trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand am facut research pentru aceasta lista am gasit lucruri foarte interesante, dar multe nu aveau vreo sursa sau ceva. Astfel am decis sa ma rezum doar la cele foarte usor de exemplificat si de sustinut cu argumente.

Abces este singurul cuvant care contine grupul de litere ABC. Asta pentru ca cineva s-a gandit ca la abecedar sa puna e-ul ala acolo.

Cea mai mare diferenta de litere intre forma de plural si singular o are substantivul om – oameni.

Se poate forma o propozitie care contine numai vocale – Oaia e a ei.

Cel mai lung cuvant care contine o singura vocala este abracadabranta, are 15 litere si inseamna ciudat/neobisnuit. Eu l-am citit din a treia incercare corect.

Cel mai lung cuvant in care fiecare litera se repeta exact de doua ori este angionefrografie si are exact 16 litere. Acum nu stiu daca asa s-a nimerit sau cineva l-a inventat intentionat ca sa faca o simetrie frumoasa, dar nici pe acesta nu l-am citit corect din primele doua incercari.

Avem un singur cuvant in DEX care contine patru consoane la sfarsit si acela este kitsch, termen folosit pentru a desemna un obiect de prost gust. Avem si un muzeu cu obiecte d-astea ;)Cele mai multe cuvinte din limba romana (19.750) incep cu litera C, asa zice DEX-ul.

Acesta a fost topul de 7 lucruri interesante despre cuvintele din limba romana, sper ca v-a placut si nu uitati sa reveniti pe site pentru articole interesante in fiecare luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *