Sari la conținut
Prima pagină » Cum te motivezi sa mergi la sala

Cum te motivezi sa mergi la sala

  Nu este nici un secret ca sportul este mai mult o necesitate decat o placere pentru multe persoane. Daca si pentru tine este la fel vei descoperi ca este foarte greu sa ramai motivat si sa te tii de programul acela care include multe exercitii si adesea trezitul la ore indecent de matinale. In continuare vorbim despre cateva metode de a ramane motivat pentru a-ti fi mai usor sa ajungi la greutatea si forma pe care ti-ai propus-o.

  Mergi la sala cu un/o prieten/a

  Este mult mai usor sa te motivezi sa mergi la sala atunci cand ai cu cine si probabil stii ca si persoana cealalta se bazeaza pe tine ca antrenamentul sa fie un succes.

  Fa-ti un jurnal al progresului

  Din punct de vedere vizual s-ar putea ca rezultatele sa nu te multumeasca deoarece tu te vezi in fiecare zi si 5KG slabite intr-o luna nu te vor impresiona, dar cu siguranta ii va impresiona pe cei care te vad pentru prima data dupa ce ai inceput sa mergi la sala. Un jurnal te poate ajuta sa stai concentrat si sa realizezi ca faci progrese chiar daca nu realizezi asta cu ochiul liber. De asemenea, tot progres este si pe partea de rezistenta fizica si calitate generala a vietii.

  Gandeste-te si la obiectivele pe termen scurt

  Daca ti-ai propus sa slabesti 20 de KG si vezi ca progresul este lent probabil vei fi tentat sa ratezi cateva antrenamente, dar nu asa trebuie sa privesti progresele. Inainte de pierderea in greutate s-ar putea ca pe partea de conditie fizica sa devi mult mai rezistent, astfel in viitor vei putea face antrenamente mai lungi care te vor ajuta sa slabesti mult mai repede. De exemplu, daca acum poti alerga doar 400 de metri, nu te gandi ca peste 4 luni de antrenamente tu tot 400 de metri vei alerga. Progresul va veni din multe parti si trebuie sa tratezi orice mica victorie ca pe un pas spre obiectivul final.

  Fa-o pentru tine

  Nu esti dator nimanui sa arati intr-un anumit fel sau sa mergi la sala in fiecare zi. Pana la urma e ceva ce faci pentru tine si pentru sanatatea ta fizica si mentala. Nu uita asta niciodata si cand nu te simti motivat sa mergi la antrenament gandeste-te ca meriti sa arati bine si sa ai o conditie fizica buna.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *