Sari la conținut
Prima pagină » Cum scrii content bun pentru un site

Cum scrii content bun pentru un site

    Pentru foarte multe tipuri de site-uri una dintre cele mai importante parti din proiect (in afara de design si programare) este publicarea de continut relevant care sa atraga noi potentiali clienti pentru afacerea dvs. Prin urmare in acest articol am adunat cateva sfaturi pentru a va ajuta sa creati continut web in cazul in care nu aveti un copywriter profesionist care sa se ocupe de acest lucru.

    Continut web usor de citit

    Textul de pe site-ul dvs. ar trebui sa fie usor de citit – in orice moment. Daca aveti mai mult continut decat va permite site-ul sa adaugati (uneori exista din pacate si astfel de limitari), ar trebui sa luati in considerare optimizarea design-ului site-ului dvs. pentru continutul avut. Pentru a realiza un continut usor de citit exista cateva reguli esentiale pe care ar trebui sa le luati in considerare:

    • Folositi titluri scurte – titlul nu ar trebui sa fie mai mare de 8 cuvinte;
    • Evitati frazele foarte lungi – incercati sa fie sub 20 de cuvinte. Frazele complicate pot genera confuzie, pot induce in eroare cititorii, sau pur si simplu pot plictisi;
    • Despartiti continutul in paragrafe – construiti continutul logic si asigurati-va ca e despartit in paragrafe de cel mult 80 de cuvinte;
    • Optimizati lungimea paginilor – nu incercati sa inghesuiti tot continutul intr-o singura pagina, nu fortati vizitatorii sa scrolleze cateva ore pentru a ajunge la “partea interesanta”. Daca nu va publicati memoriile, incercati sa pastrati lungimea paginii in jurul a 250 de cuvinte;
    • Folositi optiunile suplimentare de formatare – utilizarea optima a spatiului alb, tipuri de font usor de citit si dimensiunea fontului sunt elemente esentiale in aranjarea continutului in pagina.

    Pastrati continutul simplu si prietenos

    Pastrati simplitatea – daca nu este absolut necesar pentru afacerea dumneavoastra, nu incercati sa aratati cat de extins este vocabularul dvs. sau cat de mult argou cunoasteti – potentialii clienti ar putea sa nu fie la acelasi nivel cu dvs. si nu-l vor intelege.
    Personalizati continutul – daca stiti publicul tinta, varsta, educatia, etc atunci aveti o viziune clara catre cine scrieti. In timp ce creati continutul, adresati-l in mod direct publicului tinta. Pana la urma componenta principala in orice decizie de cumparare este cea emotionala, nu rationala.

    Scrierea pentru motoarele de cautare

    Cred ca toti am vazut site-uri pline de cuvinte cheie, in multe cazuri propozitii care nu au sens sau chiar cuvinte aruncate fara noima. Incercati sa gasiti un echilibru intre un continut bazat pe cuvinte cheie si o descriere corecta si completa a serviciilor sau produselor. Este intr-adevar important sa includeti cuvinte cheie relevante pe paginile site-ului, dar daca asta inseamna sa sacrificati sensul continutului cu siguranta veti pierde mai multi clienti decat veti castiga. Selectati cuvintele cheie cu atentie, construiti continutul in mod logic, fara a le utiliza in exces si fara a crea impresia ca vizati motoarele de cautare.

    Regula este simpla: includeti cuvintele cheie selectate fara sa alterati calitatea.

    Ghidati vizitatorii

    In afara de a structura continutul (titluri/liste/paragrafe) si de a folosi optiunile de formatare pe care le oferta un site web (bold/italic/subliniat, etc) ar trebui sa va ganditi la ce se intampla cand vizitatorul a terminat de citit pagina. Oferiti optiuni pentru a merge mai departe – ati putea include articole similare, butoanele de call-to-action, link-uri, galerii sau orice altceva credeti ca se potriveste.

    Verificati ortografia

    Folositi verificatoarele de ortografie (Spell checkers), recititi cu atentie sau cereti ajutor profesional – alegerea este a dvs., doar asigurati-va ca site-ul nu are greseli de ortografie sau erori gramaticale. Tuturor ni se intampla sa facem greseli si nu spun ca e de neiertat, dar trebuie sa depuneti putin efort daca doriti sa transmiteti o imagine profesionala.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *