Sari la conținut
Prima pagină » Cum sa iti gestionezi cat mai eficient timpul?

Cum sa iti gestionezi cat mai eficient timpul?

  Pentru a te putea afla in acel grup de oameni productivi carora cele 24 de ore pe zi le ajung pentru a face tot ceea ce isi doresc, este necesar sa folosesti cat mai eficient timpul avut, fara a te plange in permanenta de lipsa acestuia. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi cateva sfaturi si sa gasesti cel mai bun mod de organizare.

  Exista o serie de tehnici pe care trebuie sa le aplici in fiecare zi, iar in acest fel te vei putea bucura de rezultate de exceptie.

  Lista prioritatilor

  Este recomandat sa iti pui pe hartie toate prioritatile si lucrurile urgente pe care trebuie sa le faci si sa stabilesti inca de la inceput cat timp iti ocupa fiecare activitate. In acest fel, vei putea sa asociezi anumite sarcini sau sa renunti la cele care nu sunt extrem de importante pentru ziua respectiva.

  Separa prioritatile de urgente

  Chiar daca toate sarcinile par urgente sau prioritare, trebuie sa stii ca nu este chiar asa. Ocupa-te de ceea ce stabilesti ca este cu adevarat urgent, iar de restul se poate ocupa o alta persoana, atat la locul de munca, cat si in familie.

  Stabileste termene limita

  Este recomandat sa iti stabilesti termene limita pentru majoritatea sarcinilor, iar in acest fel nu vei mai ajunge sa nu te incadrezi in timp si sa te abati de la planul pe care ti l-ai stabilit initial.

  Incearca sa preintampini problemele

  Este bine ca la finalul fiecarei zile sa verifici lista cu sarcini si sa bifezi tot ceea ce ai realizat in timpul alocat, ca mai apoi sa incerci sa stabilesti care au fost cauzele pentru care nu le-ai rezolvat in timp util pe celelalte. In acest fel vei reusi sa clarifici anumite situatii si, pe viitor, sa termini toate sarcinile planificate.

  Aceste tehnici de organizare te pot ajuta extrem de mult, caci vei ajunge sa iti concentrezi atentia pe ceea ce ai de facut si modul in care poti rezolva sarcinile cat mai eficient, fara a-ti programa timpul de lucru. De asemenea, este foarte important sa iti stabilesti obiective pe termen lung, iar sarcinile pe termen scurt.

  Daca ti-a placut acest articol citeste si despre cum sa profiti de vacanta in cel mai bun mod posibil.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *