Sari la conținut
Prima pagină » Cum să îți faci timp de învățat

Cum să îți faci timp de învățat

Dacă și tu te afli în situația de a nu ști cum să îți faci timp de învățat ai nimerit în locul potrivit.

Orice student ajunge să se întrebe la un moment dat unde a dispărut tot timpul liber și de ce nu mai are timp să se ocupe de proiecte, să iasă în oraș și să studieze în același timp. Ei bine, odată ce se apropie examenele sau licența cu siguranță materia devine din ce în ce mai stufoasă și nu vei mai reuși să o parcurgi cu aceeași ușurință ca la început.

Iată câteva sfaturi pentru a-ți face timp de învățat:

Privește totul în perspectivă.

Suntem adesea prea ocupați încercând să le facem pe toate deodată și pare că nimic nu ne mai iese. Poți încerca să prioritizezi toate task-urile pe care le ai și să te dedici doar celor care au o prioritate mai ridicată. De exemplu, ai putea să vezi doar un episod dintr-un serial pe seară în loc de două până termini cu examenele.

Fă-ți un program.

Găsește perioadele în care îți este cel mai ușor să înveți și crează-ți programul în jurul acestora. De exemplu eu prefer să învăț seara pentru că atunci rețin cel mai ușor. Atfel, în timpul zilei pot ieși cu prietenii și să mă ocup de alte lucruri, iar apoi când vin acasă mă uit la un episod dintr-un serial și apoi mă pun pe învățat.

Este esențial să ai un program mai ales dacă nu ai un deadline pentru ceva anume pentru că fără deadline te vei întinde foarte mult și te vei trezi că încă te chinui să faci ceva ce trebuia să fie terminat cu săptămâni în urmă.

Spațiul unde studiezi este foarte important.

Nimeni nu se poate concentra cu televizorul pornit și lângă un calculator unde sunt toate jocurile preferate. Iar dacă tu spui că poți fie te minți, fie ești un caz fericit. Ei bine, eu am rezolvat problema asta plecând din camera unde am televizorul și calculatorul pentru a învăța. Am un laptop pe care îl folosesc doar pentru facultate și singurele aplicații pe care le am instalate sunt cele de office și browserele pe care le folosesc. Nici măcar nu stau logat pe facebook ca să nu văd notificările.

Descoperă cum se prinde informația mai bine de tine.

Există foarte multe metode de a învăța și nu vom sta să le enumerăm acum pe toate, dar le voi aminti pe cele mai importante. Te poți folosi de cărți în suport digital sau fizic pentru a învăța și ideal este să testezi ambele variante și să vezi ce funcționează mai bine pentru tine. De asemenea există și varianta de a te înregistra citind un comentariu literar de exemplu și apoi să-i dai play la nesfârșit până nu-ți mai iese din cap.

Acesta a fost articolul de azi și sper că aceste câteva sfaturi vă vor ajuta în a obține rezultate mai bune. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *