Sari la conținut
Prima pagină » Cum sa iei notite la cursuri in 3 pasi simpli

Cum sa iei notite la cursuri in 3 pasi simpli

Pasul 1: Pregatirea suportului

Foloseste un caiet mecanic cu foi mari (A4), astfel vei avea suficient spatiu pentru notitele din timpul cursurilor si completarile necesare. Caietul mecanic iti permite sa aranjezi foarte usor foile in ordine, sa le scoti daca ai nevoie sa imprumuti cursul unui coleg, sa le adaugi sau sa inlocuiesti fara probleme.

Traseaza o linie vertical la 6.5 – 7 centimetri de marginea stanga a foii. In partea dreapta vei scrie notitele cat mai complete din ce ti se spune la curs sau seminar. Partea stanga o vei folosi pentru a nota conceptele cheie aferente paragrafelor din dreapta.

Pasul 2: In timpul cursului

Ia notite doar pe o singura fata a colii. Iti va fi mult mai usor cand inveti sa imprastii foile pentru a urmari cursul notitelor. Partea din spate o vei putea folosi pentru a nota intrebarile, comentariile, completarile si concluziile tale in timp ce vei invata pentru examen.

Ia notite in paragrafe simple si cat mai clar, pentru a le intelege mai tarziu cand va fi timpul sa le folosesti. Concentreaza-te sa notezi ideea principala si elementele importante asociate in acelasi paragraf.

Lasa randuri goale pentru a delimita ideile principale ale unui curs. Noteaza elementele importante asociate ideilor principale cu litere sau numere.

Foloseste prescurtari pentru a castiga timp si a putea audia cu atentie cursul (pentru cuvintele cu frecventa mare de utilizare). Daca folosesti abrevieri pentru cuvinte mai complicate, scrie-le pe o foaie la inceputul cursului.

Scrie clar si cu atentie pentru a putea citi usor cursul si a nu fi nevoie sa il rescrii.

Pasul 3: Dupa curs

Imediat dupa curs, sau cat mai aproape posibil (in termen de 24 de ore de la curs) treci o data prin notite, corecteaza cuvinte, completeaza spatiile albe pe care le-ai lasat, daca e cazul, subliniaza sau coloreaza cuvintele si propozitiile importante.

In coloana din stanga scrie cuvinte sau fraze cheie care sa reprezinte ideile principale detaliate in paragrafele din dreapta. Poti scrie aceste idei cheie si sub forma de intrebari pentru care paragrafele din dreapta sa fie raspunsul. La finalul notitelor scrie un rezumat cu cele mai importante idei retinute. Aceasta activitate te ajuta sa intelegi mai bine notitele.

Apoi acopera partea dreapta cu o foaie si incearca sa spui cu glas tare sau in gand, continutul cursului folosind ideile scrise in partea stanga drept indicii. Daca nu iti aduci aminte ceva, ridica foaia, citeste, acopera din nou si spune ce ai citit. Aceasta actiune transfera informatiile in memoria ta pe termen lung unde va ramane timp de 5-8 zile. Incearca sa acorzi 10 minute pe saptamana pentru a revedea notitele si sesiunea va fi o plimbare in parc. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *