Sari la conținut
Prima pagină » Cum sa gasesti idei bune pentru povesti de scris

Cum sa gasesti idei bune pentru povesti de scris

  Multi scriitori profesionisti sau amatori se confrunta uneori cu lipsa de inspiratie pentru a crea texte si povesti noi. Astfel, am scris acest articol care sper sa te ajute sa gasesti idei noi pentru urmatoarele tale povesti.

  Priveste in trecut

  Experientele din trecut si lucrurile care ni s-au intamplat reprezinta o sursa excelenta de inspiratie pentru povesti si texte. De asemenea, poti lucra in paralel cu jobul tau principal la un roman de tip jurnal in care sa scrii in momentele in care nu ai inspiratie pentru altceva. Nu te va ajuta direct in problema ta de a crea textele de care ai nevoie, dar te va ajuta sa te relaxezi si astfel vei putea crea linistit apoi si textele de care ai nevoie.

  Scrie tot ce gandesti

  Un exercitiu este sa te pui in fata unei coli de hartie sau a tastaturii si sa scrii absolut tot ce iti trece prin minte. Astfel, gandurile tale se pot contura in povesti interesante, dar scopul exercitiului este sa te eliberezi de tot ce gandesti si sa iti relaxezi mintea prin eliberarea sa de toate gandurile.

  Cunoaste oameni noi

  Pe langa factorul de relaxare pe care il aduce conversatiile interesante cu oamenii noi, poti invata si lucruri interesante din povestile de viata ale acestora, dar si in ceea ce priveste cultura generala vei observa ca vine din partea lor un aport important, mai ales daca fac parte din culturi si medii diferite.

  Calatoreste

  Aici vorbim despre multe efecte benefice pe care le are calatoritul pentru imaginatia si capacitatea ta de a crea lucruri noi. Pe langa faptul ca experimentezi pe propria piele o gramada de lucruri si poti tine un jurnal de calatorie, poti cunoaste si oameni noi de la care sa inveti secrete despre cultura locala.

  Incearca diferite tipuri de activitati creative

  Nu spune nimeni ca trebuie sa te opresti doar la scris si chiar este recomandat ca un artist sa isi exteriorizeze gandurile si sentimentele prin mai multe forme de arta. Astfel, poti incerca sa participi la un curs de fotografie sau de pictura pentru a-ti largi orizonturile culturale si a-ti stimula imaginatia pentru a crea lucruri noi.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *