Sari la conținut
Prima pagină » Cum să dai mai puțini bani pe cumpărături

Cum să dai mai puțini bani pe cumpărături

  O mare pare din bugetul lunar ajunge în supermarketuri sau la magazinul de la colț. Astăzi am pregătit 6 idei despre cum să dai mai puțini bani pe cumpărături.

  1. Fă-ți mereu o lista – Oricât de simplu ar părea, o listă cu ce trebuie să cumperi te va ajută să te încadrezi în buget și să eviți cheltuieli inutile.

  2. Reduceri – Profită de ele și fă-ți plinul cu acel produs. Scapi de o grijă și economisești un ban.

  3. Cumpără lucruri proaspete – Probabil ai un magazin preferat și știi când aduce legume și fructe proaspete. Sau poate ai o tonetă preferată în piață unde găsești mereu lucruri proaspete. Alege fructe și legume proaspete și vei evita astfel să le arunci după câteva zile. Nu le cumpără în weekend pentru că atunci nu se fac aprovizionări.

  4. Evita benzinăria sau magazinul de la colț! – Două mari avantaje ne împing să cumpărăm de acolo – sunt mai tot timpul deschise și sunt în apropierea casei. Totuși, au și un adaos mai mare decât un supermarket sau un hypermarket. De ce să dai pe un suc 5 RON când la alte magazine îl găsești cu 4 RON?

  5. Citește eticheta – Unele produse alimentare sunt dubios de ieftine încât te fac să te gândești de două ori dacă să le cumperi sau nu. Oricât de tentante ar fi acele prețuri mici, citește eticheta întâi! Evită alimentele cu multă sare sau zahăr, cu conținut ridicat de grăsimi săturate sau de colesterol. Să economisești nu înseamnă să-ți neglijezi sănătatea!

  6. Evita mâncarea “instant” – Tentant, gustos dar scump și nesănătos! Costă mai mult decât dacă le-ai face tu singur(a) și sunt de obicei și mai nesănătoase. Lasă pizza cu livrarea la domiciliu, shaorma de la colț sau firma de catering recomandată de colegi.

  Sper că acest articol să vă ajute să faceți economiile pe care le doriți și ne auzim mâine cu mai multe idei, sfaturi și păreri despre partea financiară din viața noastră.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *