Sari la conținut
Prima pagină » Cum sa ai o postura a corpului impunatoare

Cum sa ai o postura a corpului impunatoare

Postura corpului este foarte importanta in societate si cum te prezinti in fata celorlalti spune foarte multe despre tine. Astfel, picioarele incrucisate sau anumite expresii faciale te pot da de gol ca nu te simti relaxat.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont:

Nu-ti incrucisa picioarele si mainile – acest lucru te face sa pari ca nu te simti relaxat si transmite ideea ca esti in defensiva. Astfel, daca vrei sa transmiti ideea de open si prietenie nu incrucisa membrele in timpul unei discutii.

Fa contact vizual, dar nu te holba – daca nu-ti privesti interlocutorul in ochi vei da impresia ca nu esti sigur pe tine si nu vei reusi sa transmiti emotii pozitive. Pe de alta parte, daca te uiti prea mult in ochii celuilalt poate parea ciudat si nici in acest caz nu se va simti confortabil.

Nu te sfii din a ocupa spatiu – desi expresia suna putin neobisnuit, ideea de baza este ca nu trebuie sa te adaptezi intotdeauna dupa spatiul disponibil si uneori trebuie sa faci in asa fel incat sa te simti confortabil. Astfel, in mijloacele de transport in comun iti poti face loc sa stai drept.

Relaxeaza-ti umerii – atunci cand te simti tensionat, umerii tai vor fi incordati si postura corpului se va modifica, astfel cei din jurul tau vor sti ca ceva nu este in regula si ca nu esti in controlul situatiei.

Da din cap aprobator atunci cand asculti – in engleza termenul se numeste nod si se refera la miscarea din cap pe care o facem atunci cand intelegem ceva din ce ni se spune. Cu toate astea, este si un sistem prin care aratam ca suntem inca atenti la discutie si trebuie sa te folosesti de el pentru a arata acest lucru.

Sper ca aceste sfaturi sa te ajute sa arati celorlalti ca esti confortabil in discutia cu ei si sa nu lasi emotiile sa te tradeze in discutiile de business. Cu toate astea, emotiile nu sunt ceva rau in cazul discutiilor cu prietenii si persoanele apropiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *