Sari la conținut
Prima pagină » Cum poti sa reduci nivelul colesterolului

Cum poti sa reduci nivelul colesterolului

  Mananca alimente cu colesterol scazut

  Este recomandat ca nivelul colesterolului de zi cu zi sa nu depaseasca mai mult de 300 de miligrame. Iar daca suferi de vreo boala cardiaca, consumul maxim acceptat este de mai putin de 200 de miligrame. Pentru a asta trebuie sa ai o dieta sanatoasa, evitand cat mai mult cu putinta alimentele bogate in grasimi si care contin cantitati considerabile de colesterol.

  Renunta la fumat

  Fumatul scade nivelul colesterolului HDL (colesterolul bun) din organism.  Acest lucru poate fi evitat prin renuntarea la acest viciu.

  Sport

  Pentru unele persoane, sportul este o modalitate buna pentru marirea colesterolului HDL. Chiar si minimul de exercitiu fizic in fiecare zi poate ajuta la controlarea greutatii, diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale si a altor factori ce cauzeaza boli de inima.

  Respectarea tratamentului prescris de doctorul tau

  Uneori pentru a scadea nivelul colesterolului nu este indeajuns sa faci sport si sa ai o dieta sanatoasa, astfel incat vei avea nevoie si de medicamente speciale care te vor ajuta sa iti mentii sanatatea.

  Cum este tratat colesterolul ridicat?

  Scopul principal in tratarea colesterolului este scaderea nivelului LDL si sa ridici cat mai sus pe cel HDL. Sunt doua solutii cheie care te ajuta sa realizezi acest lucru, si anume: sa ai o dieta sanatoasa si sa iei medicamentele prescrise de doctor.

  De cele mai multe ori, doctorii determina tipul de tratament pentru scaderea colesterolului prin eliminarea factorilor de risc a bolilor de inima.

  Daca ai factori de risc minimi(0-1) pentru boli de inima, ai sanse scazute de risc. Astfel, modificarea stilului de viata este recomandat pentru mentinerea colesterolului sub control.

  Daca ai doi sau mai multi factori de risc, esti supus unui risc moderat sau mare, in functie de ce boala de inima esti suspect. Deseori, medicul iti va recomanda schimbarea stilului de viata  si un supliment de medicamente care ajuta la scaderea colesterolului.

  Daca suferi de inima, diabet sau alte boli care inseamna factori multipli de risc, te afli la un nivel foarte ridicat de risc.  Aceste persoane necesita o combinatie de medicamente care scad colesterolul si modificari ale stilului de viata pentru a controla nivelul de colesterol.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *