Sari la conținut
Prima pagină » Cum poți face oamenii să te asculte

Cum poți face oamenii să te asculte

Adesea, ca să atragi atenția oamenilor și să îi faci să te asculte ai nevoie de câteva aptitudini și de talent oratoric. Acest lucru se datorează faptului că trăim în era vitezei și timpul în care suntem atenți la ceva a devenit din ce în ce mai mic.

Ei bine, am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să faci oamenii să asculte ce ai de zis.

Ascultă-i și tu

Nimeni nu apreciază oamenii care vor să vorbească întruna și să fie ascultați la nesfârșit. Astfel, ca să fii ascultat de ceilalți trebuie să înveți să asculti activ și să te angajezi în conversație cu ei deoarece monologurile nu își au locul în situatiile despre care vorbim aici.

Atunci când e vorba de audiență

Când trebuie să vorbești unui grup de oameni regula de mai sus nu se aplică și pentru a face o audiență să fie atentă la tine trebuie să vorbești pe limba lor. O idee bună ar fi și să începi discursul cu o glumă care să le atragă atenția și să îi binedispună.

Trebuie să știi despre ce vorbești

Dacă nu ai nici o legătură cu domeniu ingineriei nucleare și te trezești dintr-o dată să vorbești zeci de minute despre asta, șansele sunt ca nimeni să nu fie interesat și să creadă că e o pierdere de timp să te asculte.

Lucrează la reputația ta

Pentru a fi apreciat/ă de ceilalți trebuie să lucrezi la reputația ta și la lucrurile care te reprezintă deoarece vrei să fii o autoritate în domeniu, dar și să fii cunoscut/ă drept o persoană de treabă căreia oamenii să aloce din timpul lor când are ceva de spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *