Sari la conținut
Prima pagină » Cum influențează psihologia adversarilor în poker?

Cum influențează psihologia adversarilor în poker?

Pokerul este un joc de cărți cu o istorie bogată și cu o popularitate pe măsură. De la statutul de joc prezent în saloane întunecate, în urmă cu peste o sută de ani, când era asociat cu o lume pestriță și promiscuă, pokerul a ajuns în momentul de față să fie recunoscut pe plan mondial și să fie subiect al unor turnee internaționale, cu premii care se ridică la sume fabuloase. Unii jucători au transformat pokerul în profesie și participă la competiții precum World Series of Poker (WSOP), World Poker Tour (WPT), European Poker Tour (EPT), unde se întrec cei mai buni jucători din toată lumea.

Celebritatea acestui joc a crescut mult datorită acestor turnee, dar și a apariției cazinourilor online și a unor platforme dedicate exclusiv pokerului. Posibilitatea de a juca online l-a făcut mai accesibil ca oricând, acest joc ocupând un loc de frunte în topul preferințelor utilizatorilor site-urilor de noroc. Este întrecut doar de sloturi, vedetele incontestabile ale tuturor cazinourilor. Jucătorii se pot bucura de calitatea tehnică a sloturilor, de varietatea incredibilă, dar și de bonusuri precum 77777 fără depunere, care le permit să joace la unele sloturi, în anumite condiții, fără să alimenteze cu bani contul lor de jucători.

Nu doar bonusurile sunt atractive în cazinourile online, ci și posibilitatea de a juca gratuit pe variantele demo ale majorității jocurilor. Acesta este un avantaj major pentru jucătorii începători deoarece pot învăța regulile de bază și pot exersa fără să riște pierderea de bani adevărați. Doar după ce sunt sedimentate bazele jocurilor, este recomandat să se treacă la etapa jocului pe bani reali. În această fază, jucătorul poate învăța tehnici și strategii mai avansate, cum ar fi, de exemplu, inclusiv cunoașterea unor elemente de psihologie umană care pot fi aplicate cu succes la poker,mai ales dacă este jucat într-un cazinou tradițional.

Citirea expresiilor și comportamentului la masa de joc

Dacă știi să citești corect limbajul corpului și comportamentul jucătorilor de la masa de joc îți poți crea un avantaj în fața lor. Cu suficient exercițiu, îți poți da seama ce valoare are mâna adversarilor în funcție de tiparele lor de comportament. În acest fel, îți poți adapta deciziile pentru a-ți crește șansele de câștig.

Este recomandat să studiezi expresiile faciale și limbajul corpului deoarece vei afla multe informații valoroase. De exemplu, o mână slabă poate fi sugerată atunci când jucătorul care a pariat evită contactul vizual cu cei de la masă. Un jucător care are o mână proastă poate încerca să ascundă acest lucru și prin afișarea unui zâmbet forțat.

În schimb, dacă cineva clipește des sau are pupilele dilatate înseamnă că este entuziasmat, deci s-ar putea să fie posesorul unei mâini puternice. Existența unei astfel de mâini este trădată și de tremuratul mâinilor, un alt semn al unei emoții puternice.

Observă și modul de manipulare a jetoanelor. Un jucător care “se joacă” permanent cu acestea poate sugera că are încredere în el, deci știe ce face și are o mână foarte bună. Un bluff poate fi indicat dacă jucătorul ia jetoanele brusc și pariază. Nici un jucător nu este atât de sigur pe el încât să se arunce la o miză fără să se gândească măcar câteva secunde. Dacă cineva ezită prea mult înainte să parieze ar putea însemna că are o mână slabă.

Inclusiv modul de vorbire poate spune multe despre un jucător. De exemplu, dacă observi că un adversar de la masă este mereu tăcut, dar începe brusc să vorbească ar putea însemna că blufează și dorește să pară relaxat prin inițierea unei conversații. Dacă cineva are comportamentul invers ar putea indica faptul că are o mână foarte bună și ar fi indicat să fii precaut și să gândești bine decizia pe care urmează să o iei.

Strategii pentru a-ți induce adversarii în eroare

Dacă ești conștient de faptul că jocul de poker implică și o bună cunoaștere a tiparelor de comportament uman și exploatarea acestora în favoarea ta, vei avea mult mai mult succes. Un jucător experimentat poate să aplice o combinație de mai multe elemente care bulversează oponenții de la masa de joc: bluff, joc imprevizibil și manipulare psihologică.

Una dintre cele mai cunoscute și des utilizate strategii pentru bulversarea adversarilor este cacealmaua (bluff-ul) care presupune plasarea de mize agresive chiar dacă ai o mână slabă. Scopul acestei tehnici este intimidarea oponenților și determinarea acestora să facă fold.

Bluff-ul implică și efectuarea de pariuri slabe dacă ai o mână puternică, scopul fiind acela de a-i determina pe adversari să facă pariuri mari. De exemplu, dacă ai o mână full house și faci call în loc să faci raise, această decizie îi face pe oponenți să creadă că ai o mână slabă, ei vor face mize mari și astfel îi prinzi în capcană.

Trebuie să ai totuși în vedere că bluff-ul are efect mai ales asupra jucătorilor care joacă prudent. Este recomandat să nu joci prea mult la cacealma pentru că vei fi prins.

Adoptarea unui stil de joc imprevizibil îi bulversează însă pe adversari. Ei nu vor ști niciodată dacă ai o mână slabă sau una puternică, dacă ești sigur pe tine sau te îndoiești de propriile capacități. Dacă alternezi un stil de joc agresiv cu unul pasiv vei reuși să induci în eroare adversarii. De asemenea, poți să îți formezi tipare de comportament false, cum ar fi jocul permanent cu jetoanele atât când ai o mână slabă cât și când ai una puternică.

Un bun control al emoțiilor te poate ajuta foarte mult. La acest joc se recomandă aplicarea tehnicii “poker face”, adică să reușești să îți stăpânești atât de bine emoțiile încât pe fața ta să nu se citească nimic. Un jucător bun reușește să adopte o față neutră pe tot parcursul unei sesiuni de joc. În acest fel, adversarii nu pot să știe dacă este entuziasmat pentru că are o mână puternică, dacă este liniștit din același motiv sau dacă este agitat pentru că vrea să facă bluff.

Concluzie

Așadar, pokerul este un joc complex, care îți permite să aplici o combinație de tehnici. Un jucător bun se va folosi întotdeauna atât de abilitățile sale cât și de exploatarea slăbiciunilor adversarilor pentru a-și crește șansele de câștig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *