Sari la conținut
Prima pagină » Copilul tău are nevoie de atenție nu de urlete

Copilul tău are nevoie de atenție nu de urlete

  Fiecare părinte încearcă să îi ofere copilului cea mai bună educație, dar de cele mai multe ori evită cele mai simple metode. Copilul tău nu are nevoie de certuri, restricții sau pedepse aprige. Are nevoie de atenția și iubirea ta.

  Copilul tău are nevoie de atenție nu de urlete

  De cele mai multe ori ”mofturile” sunt doar metode prin care copilul tău îți cerșește atenția. Pentru el reacția ta contează cel mai mult.
  Pentru că vrem să îți oferim un mic ajutor ți-am pregătit 5 sfaturi care să te ajute în educarea copilului tău.

  1. Acordă-i atenție.
  Așa cum spuneam și la început copilul tău are nevoie de atenție. Pentru el atenția este unul dintre cele mai de preț lucruri așa că va încerca să le obțină prin orice mijloc. Dacă tu nu îi vei oferi atenție când face ceva bine atunci va încerca să o obțină prin fapte rele.
  Deci acordă-i atenția la timp!

  2. Fii un model pozitiv pentru copilul tău.

  Copilul tău este ca un burete care absoarbe toate informațiile din jurul lui. Tu ești centrul lui de informați, pe scurt el copiază tot cea ce faci tu.
  Dacă tu vei citi și el o să citească, dar dacă tu îți vei petrece cel mai mult timp în fața televizorului la fel va face și el.

  3. Arată-i că-l iubești

  Sentimentele sunt cele mai importante atunci când vine vorba de copilul tău deci nu le ține ascunse. El are nevoie să știe că îl iubești. Încearcă să construiești cu copilul tău o relație bazată pe iubire, respect și încredere.

  4. Nu refuza ajutorul copilului tău.

  Cred că ai observat deja insistența copilului tău de a te ajuta la treburile prin casă sau la orice activitate pe care o faci tu de obicei. Știi de ce face asta? Pentru că vrea să se simtă de ajutor, dacă tu îl refuzi el o să înțeleagă că nu îți este de ajutor. Va fi dezamăgit și trist.

  5. Vorbește calm.

  Copilul tău nu are nevoie de urlete ca să-ți înțeleagă cuvintele. Are nevoie de cuvinte tandre care să îi arate că îți pasă și că îl iubești.

  Cuvintele tandre vor fi mai bine întipărite în mintea copilului de cât urletele pentru că va asocia cuvintele tale cu ceva pozitiv și drăgăstos.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *