Sari la conținut
Prima pagină » Ce nu trebuie să apară în CV-ul tău

Ce nu trebuie să apară în CV-ul tău

CV-ul este prima ta interacțiune cu angajatorul și acesta trebuie să fie făcut foarte bine astfel încât să ajungi la etapa interviului. Pentru a spori aceste șanse am făcut o listă cu 7 lucruri ce nu trebuie să apară în CV-ul tău.

1. Experiență de muncă irelevantă. Aplici la un job în care principalele cerințe sunt legate de abilitățile tale de a opera sau nu pe PC, iar în CV-ul tău figurează 4 luni de muncă la un fast-food, într-o vara de la începutul anilor de facultate/liceu. Pe cine crezi că interesează? Încearcă să scoți în evidență diversele tale proiecte ce au presupus activitatea cu un PC.

2. Orientarea sexuală, etnia sau vârstă. E trist, dar se întâmplă – pot apărea discriminări. În plus, orientarea ta sexuală e personală și nu afectează într-un fel activitatea ta și etnia nu are relevanță.

3. Afinitățile politice. Dacă eșți membru al unui partid și eșți mândru de asta, nu o trece în CV. Informațiile de acest gen pot fi utile doar când vrei să aplici pentru un post în partidul din care faci parte. Dacă nu, ține pentru ține asta, fiindcă nu întotdeauna opțiunile tale politice coincid cu cele ale angajatorului tău.

4. Minciuni despre experiența ta. Dacă spui că ai lucrat pe o poziție managerială timp de 5 ani, iar tu ai lucrat doar 6 luni vei avea probleme mai târziu când se află.

5. Basmele despre educația ta. Nu toți verifică imediat școlile pe care le-ai absolvit; dar dacă spui că eșți licențiat într-un domeniu și tu tocmai te-ai înscris la respectivă specializare, se observă în primele tale săptămâni de muncă. De asemenea, nu sunt recomandat înflorituri despre nivelul tău de educație – nu spune că eșți doctor în economie când de-abia ți-ai luat licență.

6. Greselile. Nu te costă nimic să-ți reciteșți CV-ul sau să-ți pui un prieten să ți-l citească, pentru a depista dinainte eventualele greșeli.

7. Hobby-urile. Arată întotdeauna cât de bine îți poți valorifica timpul liber și nu timpul pe care îl petreci la muncă. Cu toate astea, le poți menționa la final, pe scurt, fără texte lungi pentru fiecare hobby în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *