Sari la conținut
Prima pagină » Ce este un regulator de presiune si cum te ajuta acesta in consumul apei (P)

Ce este un regulator de presiune si cum te ajuta acesta in consumul apei (P)

  Instalatiile sanitare sunt construite in asa fel incat sa reziste unei anumite presiuni, daca aceasta este prea mare, pot aparea scurgeri pe langa robineti sau chiar deteriorarea acestora. Pentru a evita aceste neplaceri ai nevoie de un regulator presiune pentru apa care va actiona asemenea unei supape si va reduce presiunea apei care intra pe coloana pentru a nu-ti afecta sistemul sanitar din locuinta.

  O alta caracteristica principala a regulatorului este cea legata de consum. Prin reducerea presiunii apei vei reusi sa iti asiguri un flux regulat de apa de care ai nevoie fara fluctuatii si, prin urmare, consumul per total va fi mai mic, dar tu vei reusi sa indeplinesti acelesi sarcini caznice.

  Nevoia utilizatii unui regulator de presiune poate fi stabilita doar de un utilizator experimentat care foloseste uneltele de masura necesare. Cu toate astea, ne putem da seama ca ceva nu este in regula cu instalatia sanitara cand presiunea apei fluctueaza foarte mult sau se aud zgomote ciudate atunci cand dam drumul la robinet.

  Exista mai multe modele de reductoare pentru presiune, iar alegerea celui potrivit, asa cum am spus mai sus, poate fi facuta cu ajutorul unui instalator profesionist.

  Recomand, pentru achizitionarea unui astfel de regulator, magazinul Bartrom. Aici vei gasi preturi accesibile, dar si o gama larga de accesorii pentru instalatiile sanitare care vor functiona, alaturi de regulatorul de presiune, la capacitate optima pentru a-ti asigura comfortul necesar.

  De mentionat este si faptul ca modele ale acestor regulatoare exista si pentru lichide neutre, gaze sau aburi, dar tot asa, consultarea unui instalator profesionist iti va spune care este cel de care ai nevoie.

  Atunci cand vine vorba de schimbarea unui astfel de regulator de presiune, pot sa iti spun ca aceta se demonteaza foarte usor prin desurubarea unei valve si inlocuirea supapei vechi cu cea noua. Cu toate astea, inainte de a te apuca de treaba trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie sa intrerupi fluxul de apa pe coloana principala si sa te asiguri ca ai control asupra acelui robinet pe toata durata operatiunii de schimbare.

  Partea buna este ca, odata ce alegi un regulator de presiune alaturi de un instalator, atunci cand trebuie schimbat te poti ocupa chiar tu de asta. Partea mai putin buna este ca trebuie sa te rezumi la acelasi tip de regulator deoarece schimbarea modelului poate aduce cu sine si schimbarea modului in care este montat si prelungirea sau scurtarea tevilor.

  In concluzie, regulatorul pentru presiune nu doar ca te ajuta sa pastrezi functionarea sistemului sanitar in conditii optime, dar te ajuta si sa economisesti ceva bani la factura pentru apa si, datorita optimizarii consumului si functionarii, sistemul sanitar se va strica mult mai greu si vei economisi bani si nefiind nevoie sa-l repari asa de des.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *