Sari la conținut
Prima pagină » Care sunt ustensilele indispensabile pentru un barman

Care sunt ustensilele indispensabile pentru un barman

  Daca doriti sa deveniti barman si sa va exersati noua profesie nu numai intr-un mod adecvat, ci si excelent, veti avea nevoie de: pasiune, incredere in propria persoana, aptitudini tehnice, cunostinte despre bauturi si cocktailuri, echipamentele si ustensilele pentru bar etc.

  Un barman care se respecta trebuie sa aiba la dispozitie „instrumentele afacerii”. Aceste ustensile bar sunt foarte importante si indispensabile pentru a accelera munca si pentru a o face perfecta. Este esential sa va organizati barul astfel incat sa facilitati treaba: fiecare zona a barului trebuie sa fie eficienta, iar echipamentul de barman trebuie sa fie proiectat pentru a facilita pregatirea cocktailurilor, pentru a servi cel mai bine clientul si pentru a reusi in meseria aceasta. Astfel de ustensile pentru bar pot fi achiztionate de la magazinul online hobbychef.ro. Sa vedem insa cateva dintre ele.

  Shaker-ul este un element de bar, prin excelenta, necesar pentru pregatirea cocktailurilor. Este un recipient cu o forma inconfundabila de „sticla”. Shakerul, in partea superioara, are un capac in forma de sticla, care este utilizat pentru a amesteca diferitele ingrediente. Barmanul agita shakerul timp de aproximativ zece secunde, mentinandu-l intr-o pozitie orizontala cu ambele maini. Dintre echipamentele barman distingem diferite tipuri de agitatori:

  Shaker Boston: este format din doua parti, una inferioara din metal si una superioara din plastic sau sticla. In aceasta parte se introduc ingredientele.

  Shaker francez: este format dintr-o parte superioara (capacul) si o parte inferioara ambele din metal.

  Shaker cobbler: este format din trei parti, adica partea inferioara (in metal) unde se introduc ingredientele, cea superioara (dop-colizor) si un capac. Ingredientele lichide sunt de obicei adaugate la acestea din urma.

  Bar Organizer este o cutie de depozitare din plastic care contine toate acele elemente necesare pentru a realiza un cocktail simplu si rapid. In Bar Organizer puteti gasi: shakere, paie, servetele si scobitori. Este un echipament barman utilizat pe scara larga si solicitat in orice activitate care face cocktailuri.

  Lingurita barmanului este o lingura cu spirala pe maner pentru a facilita agitarea in timpul pregatirii cocktailurilor. Exista diferite tipuri de linguri de bar si mai ales de diferite lungimi (pot ajunge chiar si la peste 40 cm). Lingura de bar este folosita pentru a face acele cocktailuri care nu trebuie agitate. Este utilizata pe scara larga pentru a turna frisca sau alte ingrediente pe suprafata unui cocktail sau pentru a face cocktailuri in diferite straturi precum B52, Irish Coffee, Harvey Wallbanger. Pentru a fi functionala, o lingura de bar trebuie sa fie usoara. Lingura trebuie sa aiba forma unei „picaturi” pentru a facilita intrarea sa in pahar. Cele mai bune linguri de bar sunt fabricate din otel inoxidabil, fara vopsire sau placare.

  Blenderul este foarte util pentru barman. Blenderul este folosit pentru a amesteca ingrediente si a crea un compus unic cu elemente solide, lichide si gheata. Intr-un bar este esential sa pregatiti cocktailuri alcoolice si non-alcoolice cu adaugarea de fructe proaspete. Fiecare blender profesionist poate avea diferite caracteristici care ii imbunatatesc potentialul, cum ar fi controlul vitezei si oprirea automata. Lamele sunt elementul cheie al blenderului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *