Sari la conținut
Prima pagină » Cadouri pentru copii: sfaturi pentru a pastra o anumita eticheta

Cadouri pentru copii: sfaturi pentru a pastra o anumita eticheta

In ziua de azi, a oferi cadouri unui copil nu mai este ceva spectaculos. Pe timpul parintilor sau bunicilor insa, a oferi cadouri era un privilegiu rezervat poate doar Craciunului si zilei de nastere. In rest, era destul de neobisnuit ca un copil sa primeasca un cadou cu alte ocazii sau fara nicio ocazie. Desigur, nici farmecul parca nu mai este acelasi.

Multi dintre noi isi amintesc de jucariile ascunse in dulapuri, sub paturi sau cine stie prin ce colt la care parintii nostri credeau ca nu aveam acces. In acele vremuri, fiecare membru al familiei primea un cadou si te simteai binecuvantat. In plus, nu era foarte probabil sa primesti un cadou de la altcineva din afara familiei tale. Majoritatea oamenilor nu aveau mijloacele de a oferi cadouri in afara de cei mai apropiati membri ai familiei.

Astazi insa, oferirea de cadouri intre prieteni, rude si chiar prieteni este ceva obisnuit. Intrucat un cadou este un cadou facut fara ca cineva sa astepte ceva in schimb, exista vreo consideratie speciala in legatura cu ce sa oferim si cum sa prezentam cadoul? Desigur, exista! Aceasta este ceea ce numim eticheta de a oferi cadouri.

In general, cand vine vorba de cadouri, oferim atentii tuturor, insa acordam o atentie speciala copiilor nostri. Ne vom concentra pe modul in care oferim cadouri copiilor, in special pentru copiii care nu sunt ai nostri. Parintii si bunicii deopotriva au idei diferite despre ce ar trebui sa ia in considerare oamenii atunci cand le ofera cadouri copiilor lor. Exista o eticheta anume ce ar trebui respectata si anumite cadouri ce trebuie sau nu trebuie facute.

Intreba mai intai parintii: daca nu cunosti foarte bine copilul si parintii copilului, intreba mai intai parintii si spune-le ce iei in considerare inainte de a-i oferi copilului. De asemenea, daca mergi pentru prima data in vizita la o familie pe care nu o cunosti prea bine, iti sugeram sa duci o atentie si pentru parinti. L

Este acceptabil sa dai bani? Banii sunt cu siguranta un cadou pe care copiii si, in special adolescentii, il vor adora. Totusi, depinde in ce relatie esti cu parintii copilului. Nu ii vei oferi bani unui copil pe care nu il cunosti pentru ca parintii s-ar putea simti jigniti. Daca insa cunosti bine parintii si situatia familiei si stii ca nu exista niciun risc de a jigni pe cineva, banii sunt o optiune buna.

Ia intotdeauna in considerare varsta copilului. Verifica ambalajul produselor. Trebuie sa stii ca jucariile si jocurile sunt marcate cu grupa de varsta recomandata. Doar pentru ca copilul doreste o anumita jucarie sau joc, nu trebuie sa o ei pentru ca este posibil sa nu fie adecvata varstei. Nu ai vrea sa provoci frictiuni sau o batalie totala de vointa intre parinte si copil, deoarece copilul nu poate avea ceea ce i-a dat matusa sau prietenul lui tati.

Consideratii culturale: ia in considerare cultura si mostenirea copilului si cumpara cadouri care reflecta pozitiv contextul cultural al copilului. Traim intr-o societatea multiculturala si chiar si in Romania acest lucru a inceput sa prinda contur. Sunt situatii cand un copil face parte dintr-o anumita categorie sociala sau culturala si trebuies a respectia cest lucru pentru a nu ofensa pe nimeni. Inca odata, cu pachetele de dulciuri nu vei da gres pentru ca acestea nu au cum sa fie ofensatoare.

Fara animale de companie! Puii de catel si pisoii pot fi extrem de dragalasi, dar nu este in regula sa ii oferi unui copil un animal de companie fara permisiunea parintelui. Nici macar un peste de acvariu! Argumentele in acest caz sunt oricum de prisos.

Fara jucarii violente! Acestea includ arme de orice tip sau jocuri video violente. Copiii sunt inconjurati de lucruri din ce in ce mai violente, asa ca parintii responsabili incearca din greu sa ii tina departe de anumite lucruri ce le pot dauna. Nu aduce niciodata o jucarie sau un joc care promoveaza violenta.

Nu oferi haine daca nu cunosti prea bine copilul. Hainele, in special in cazul copiilor, reprezinta obiected estul de greu de nimerit. Daca chiar doresti sa oferi un astfel de cadou, intreaba parintii care sunt masurile si daca micutul are preferinte anume. Pana la urma, nici tine nu ti-ar placea sa primesti un pulover cu flamingo, marime L, cand tu detesti rozul si porti S.

Acestea sunt cateva din regulile pe care sugeram sa le iei in considerare atunci cand oferi un cadou cuiva, in special cand vorbim despre un copil. Cand vorbim despre copiii pe care ii cunsoti bine, unele etichete sunt mai putin rigide, in schimb, cand vorbim de copiii pe care ii cunosti prea putin, aplica-le! Sper ca sunt utile aceste sfaturi de eticheta si idei de cadouri pentru copii. Exista bucurie in a oferi. Ofera din inima ta, daruieste din binecuvantarile tale, dar cand oferi ceva unui copil, consulta mai intai parintele. Aceasta este o buna eticheta de a oferi cadouri, asta este o eticheta buna de viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *