Sari la conținut
Prima pagină » Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski – Recomandare de carte

Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski – Recomandare de carte

După ce Kestrel a hotărăt să-l cumpere pe Arin, un sclav de origine hectariană, cu o sumă imensă de bani, toate planurile i-au fost date peste cap. Ce avea să descopere Kestrel este faptul că o dată cu cumpărarea scalvului a cumpărat și un secret pe care va trebui să și-l asume. Înainte de a descoperi povestea lui Kestrel și a lui Arin, haideți să descoperim câte ceva despre autoarea care a scris acest roman: Marie Rutkoski.

Era perioada în care Imperiul era în război iar cei învinși erau luați drept sclavi. Kestrel, este fiica generalului Tarajan, cel mai respectat general al ținutului, și are doar două posibilități: fie se căsătorește și se înrolează în armată. Însă, până când va veni vremea să decidă, este liberă să facă alegeri, chiar dacă uneori nu erau cele mai bune.

Kestrel se plimba împreună cu Jess prin piața orașului când au nimerit din întâmplare în locul unde se vindeau sclavii pentru valorienii cei bogați. Nu obișnuia să meargă să liciteze, de fapt era pentru prima dată când se afla într-un astfel de loc dar ceva îi atrasese atenția. Era felul adjudecătorului în care își prezenta „ marfa ”: un fiu de fierar care se pricepea la toate, inclusiv la cântat. Kestrel a simțit că trebuie să-l cumpere, să-l facă sclavul ei, chiar dacă nu știa de ce dorește să facă acest lucru. A licitat și a câștigat. Lady Kestrel a cumpărat sclavul cu cinzeci de chei. A plecat acasă fără bani, cu încă un sclăav în gospodărie și cu un secret imens.

Arin, sclavul pe care l-a cumpărat Kestrel, s-a dovedit a fi foarte util la curtea căpitanului. Pe lângă faptul că era un fierar iscusit și avea grijă de cai, Arin reușea să facă arme pentru armata lui Tarajan în timp record, chiar mai multe decât era necesar. Kestrel îl neglijase la început și nu își putea explica de îl cumpărase dar oricât de mult ar fi dorit să își ia gândul de la el, nu putea; Arin era mereu prezent în mintea ei. Astfel că, ajunsese să-l ia cu ea drept însoțitor în târguri sau când mergea la petreceri deoarece fata căpitanului nu putea ieși singură la plimbare.

Kestrel aflase că Arin îi cunoștea foarte bine limba maternă, cunoștea istoria; era un sclav învățat ( sau poate nu era doar un sclav ). Cu timpul comunicau din ce în ce mai ușor iar prezența lui era tot timpul necesară, chiar dacă relația lor era simplă: ea era stăpâna, el sclavul.

Vizitele la Jess o mai scoteau din cotidian și în același timp o aduceau mai aproape de fratele lui Jess, Ronan. Acesta nutrea o adevărata iubire pentru ea și spera ca într-o zi să-i împărtășească această iubire.

La petrecerea dată de Lady Faris în cinstea bebelușului, Kestrel câștiga de zor la celebrul joc Mușcă și Înțeapă; juca atât de bine încât câștigase antipatia Lordului Irex. Bineînțeles, Arin era acolo și era atent la tot ceea ce făcea Kestrel. După petrece, din vorbă în vorbă, Arin ajunge să o provoace pe Kestrel la un joc de Mușcă și Înțeapă, susținând că este mai bun decât era ea. Din acest punct, relația lor se transformă într-una de prietenie.

Totuși societatea nu le permitea o astfel de relație așa că jocurile între ei se desfășurau seara târziu și aveau ca miză descoperirea celuilalt. Kestrel era destul de perspicace și își dăduse seama că Arin fusese cândva un bărbat de viță nobilă dar că războiul valorian l-a înrobit. Arin la rândul lui evita să dea detalii cu privință la viața lui trecută dar știa cum să își facă stăpâna să se îndrăgostească de el.

Sclavul lui Kestrel ajunsese treptat să-i ceară să meargă singur în oraș purtând sigiliul său, susținând că are o iubită pe care trebuie să o vadă. De fapt Arin mergea să se vadă cu cel care l-a vândut pentru că plănuiau o recucerire a imperiului.

Cu cât mai repede se apropia Balul Iernii cu atât căpitanul Tarajan făcea presiuni asupra lui Kestrel. În primăvară trebuia să aleagă dacă urma să se mărite sau se înrola în armată. Ronan, fratele lui Jess, părea un candidat ideal dar inima ei începea să-i aparțină lui Arin, în ciuda tuturor prejudecăților ei.

Între timp Jess și Kestrel urmau să meargă la petrecerea dată de Irex. La petrecere s-a întâmplat un lucru care i-a demonstrat lui Kestrel cine era de fapt Arin. Acesta fusese prins de gărzile lordului încercând să fure o carte, când fata a citit dedicația de pe prima copertă, a înțeles. Acea casă a fost cândva a lui Arin. Acolo era tot trecutul său. Pentru a-și scăpa sclavul de pedeapsa biciului, Kestrel îl provoacă pe lordul Irex la un duel pe viață și pe moarte. Știa că nu era foarte bună la mânuit arma ( din acest motiv refuza să se înroleze în armată ) dar se baza pe viclenie pentru a câștiga acest duel. Și l-a câștigat. Fapt ce a stârnit controverse și bârfe în societatea în care se învârtea fata căpitanului.

Lupta împotriva lordului Irex nu a fost câștigată fără a lăsa în urmă semne evidente asupra lui Kestrel. Fata s-a ales cu o rană adâncă la genunchi iar din acest motiv a fost nevoită să stea în pat câteva săptămâni. Între timp căpitanul Tarajan i-a interzis lui Arin să se mai apropie de fata lui.

Cu doar o zi înainte de marele Bal al Iernii, căpitanul a fost nevoit să plece pentru a lupta împotriva atacatorilor. Era un prilej bun pentru ca Arin și adjucătorul să atace insula și să-și revendice proprietățile. Mai mult de atât toți cei care urmau să fie la Bal în acea seară erau otrăviți. Acest motiv l-a făcut pe Arin să calce peste cuvântul căpitanului și să-i ceară lui Kestrel permisiunea de a o însoți la bal.

A acceptat! Deși era confuză în ceea ce privește absența lui Arin din ultimile săptămâni, Kestrel dorea să fie văzută în compania lui și să arate că nu are nimic de ascuns. Doar că, atunci când îi acordă primul dans lui Ronan iar acesta o cere în căsătorie, Kestrel își dă seama că are sentimente pentru altcineva. Prea târziu însă căci între timp atacatorii cuceresc insula iar ea devine ostatica lui Arin.

Din sclav Arin devine stăpân iar Kestrel doar o simplă prizonieră pe care adjucătorul a pus ochii. Reușește cumva să o facă a lui și o duce drept ostatică în casa lordului Irex care este a lui. Va reuși oare Kestrel să scape? Sau se va îndrăgosti de Arin și va lupta împotriva tatălui ei? Sfârșitul acestei aventuri minunate îl puteți afla doar citind cartea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *